Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sébastien Loeb: „Je na mňa vyvíjaný obrovský tlak.“

Monday, 27. 09. 2010 - 00:44, Katarína Ďurecová   

Sébastien Loeb: „Je na mňa vyvíjaný obrovský tlak.“

Sébastien Loeb má pred sebou zdanlivo ľahkú úlohu - vyhrať francúzsku rally, ktorá sa ide na asfalte teda povrchu, na ktorom už päť rokov neprehral. To by samo o sebe nebolo až také zložité, keby (nielen) celé Francúzsko neočakávalo nič iné, ako jasné víťazstvo a následnú korunováciu staronového sedemnásobného šampióna symbolicky v meste, kde sa narodil. Prečítajte si, čo si o tom všetkom myslí samotný Loeb.

Najprv sa vráťme do Japonska, kde ste zaznamenal najhorší výsledok sezóny. Bolo to pre vás sklamanie?
Sébastien Loeb: Každú rally začínam s cieľom vyhrať, takže nemôžem byť spokojný s piatym miestom. Ale ani ma to nijako neznepokojuje, nikdy som nebol v Japonsku dosť konkurencieschopný. Tento rok som bol síce rýchlejší ako pred dvoma rokmi, ale úroveň šampionátu od vtedy vzrástla. Pozitívom ale je, že sme boli schopní získať kľúčový počet bodov na to, aby sme teraz boli pánmi nášho osudu. Ak vyhráme jednu z ostávajúcich troch rally, tak budeme po siedmy raz šampióni.

Martin Trenkler;_m_00778.jpg

Siedmy titul máte takmer v hrsti. Ako sa cítite pred francúzskou rally?
Sébastien Loeb: Je na mňa vyvíjaný obrovský tlak. Keď sa pozriete na môj stupeň úspešnosti na tomto povrchu, každý očakáva, že to bude pre mňa ľahké domáce víťazstvo, ale táto rally nebude ľahšia ako tie ostatné. Práve naopak, keďže je to úplne nová rally, ktorý pozostáva z rýchlych tratí, v ktorých sú zahrnuté takmer všetky typy obtiažnosti, s ktorými sa obvykle na asfalte stretneme. Túto sezónu tu je šesť jazdcov, ktorí sú schopní vyhrať, takže úroveň šampionátu je veľmi vysoká. Takže tu nie je žiadna šanca, že by bolo moje víťazstvo na tejto rally vopred dané.

Martin Trenkler;_e8z1391.jpg

Víťazstvo na hociktorej z ostávajúcej rally vám zaistí siedmy titul, ale ideálne by bolo získať titul vo Francúzsku..
Sébastien Loeb: Samozrejme, keď sa pozriete na to, ako sa veci majú, tak by to bol sen. Získať moje šesťdesiate víťazstvo vo WRC v Haguenau a taktiež môj siedmy titul by bolo jednoducho magické! Ale na to, aby sa to ozaj stalo potrebujem viac ako iba snívať. Musím byť veľmi rýchly proti rivalom, ktorých motivácia bude týmto stonásobne posilnená. Bude tu obrovské očakávanie od všetkých, ktorí prídu na rally a dôležité je aj to, čo má na dosah Citroen. Toto všetko iba zvyšuje tlak na moju osobu. Je potrebné sa s tým proste vyrovnať. Musím ale povedať, že sa na túto rally veľmi teším.

Martin Trenkler;_an_9186.jpg

Táto rally je nová a vy máte to šťastie, že poznáte tento región veľmi dobre. Čo si myslíte o tratiach?
Sébastien Loeb: V tomto regióne som absolvoval zopár rally na začiatku mojej kariéry, čo bolo na konci deväťdesiatych rokov. Štart rýchlostnej skúšky Firstplan je napríklad veľmi podobný úplne prvej rýchlostnej skúške, na ktorej som jazdil v roku 1997 na Florival Rally. Taktiež si dobre pamätám sektory z Alsace-Vosges Rally, hlavne tie v okolí mesta Chätas. Celkovo sú rýchlostné skúšky veľmi rozmanité so širokými a rýchlymi miestami, za ktorými nasledujú úzke a hrboľaté časti. Na druhej strane ale absolútne nepoznám rýchlostné skúšky vo vojenskom priestore Bitche, ale nemyslím si, že to bude príliš odlišné od Baumholderu (vojenský priestor) v Nemecku.

Copyright free;081031_001.jpg

Prvý mečbal v Japonsku Loeb aj kvôli víťazstvu Sébastiena Ogiera nepremenil. Tentokrát má ale všetko vo svojich rukách a určite si nebude chcieť nechať ujsť príležitosť získať svoj siedmy titul na doslovne domácej pôde..



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri