Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sébastien Loeb a F1

Friday, 19. 11. 2010 - 18:30, Katarína Ďurecová   

Sébastien Loeb a F1

Sébastiena Loeba sa na tlačovej konferencii po Rally GB okrem iného pýtali aj na to, čo si myslí o tom, že Vettel získal titul v F1, čo opätovne rozprúdilo špekulácie o Loebovom možnom prestupe do tejto série.

„Odviedol perfektnú prácu. Trochu sa poznáme a tak som šťastný, že vyhral. Vyzerá to byť milý chlapík. Taktiež som šťastný kvôli Red Bullu, pretože teraz majú titul aj z formuly 1 a aj z WRC", hovorí Loeb.

Martin Trenkler;_m_00778.jpg

Počas interview pre CNN sa Loeba opätovne pýtali na možnosť prestupu od rally do nejakej inej disciplíny a samozrejme, nezabudli nespomenúť aj F1: „Nemyslím si, že by to bolo možné. Celý ten príbeh o formule 1 začal, pretože Red Bull mi dal možnosť testovať po mojom titule v roku 2008 a každého prekvapilo, že som dosahoval dobré časy", hovorí Sébastien Loeb a pokračuje: „Na základe toho dostal Red Bull nápad, aby som odjazdil jedny preteky (v druhom tíme Red Bullu Toro Rosso) a keď už bolo všetko naplánované pre posledné preteky sezóny, tak som od FIA nedostal licenciu. Teraz mám 36 rokov a keď sa pozriete na mladých jazdcov, ktorí prichádzajú do formuly 1, keď majú 20 rokov, tak pre mňa je zrejme už trošku neskoro. Keby že dostanem možnosť opäť jazdiť v monoposte F1, určite by som to bral, ale nemám žiadne plány na začatie kariéry v tomto športe."

Willy Weyens;loeb-06-1.jpg

„Rally je pre mňa niečo veľmi špeciálne. Pre pár rokmi by som nikdy nepovedal, že v mojom rodnom meste niekedy bude rally", vracia sa Loeb späť k okolnostiam zisku svojho siedmeho titulu, ktorý získal na svojej domácej pôde vo svojom rodnom meste Haguenau.

Willy Weyens;loeb-d336.jpg

Na záver sa Loeb vyjadril aj k večným otázkam ohľadne jeho motivácie a budúcnosti: „Mojou motiváciou je to, že robím to, čo mám rád. Mám rád jazdenie, mám rád súboje a mám rád konkurenciu. Mojím cieľom pre budúci rok je ďalší titul", a pokračoval v odpovedaní na otázku ohľadne konca svojej kariéry v rally: „Určite o tom rozmýšľam, to áno, ale neviem kedy. Budúci rok budem pretekať, taký je plán. O tom, čo bude potom, momentálne vôbec nemám predstavu - budem jazdiť dovtedy, dokiaľ budem motivovaný. Pre budúcnosť mám možno nejaké plány, ale nie vo formule 1", uzatvára Sébastien Loeb.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri