Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

RUFA Šport zradil vo Vsetíne motor Škody Fabia S2000

Monday, 21. 10. 2013 - 21:50, Miroslav Majláth   

RUFA Šport zradil vo Vsetíne motor Škody Fabia S2000

Perfektne rozbehnutá súťaž u našich západných susedov vo Vsetíne nedopadla pre slovenský RUFA Šport tak, ako by si predstavoval. Odstúpenie prišlo dve rýchlostky pred koncom.


Zdeněk Weiser;vsetin-2013-zw-007.jpg

Posádka slovenského RUFA Šport Teamu, Poliaci Grzegorz Grzyb s Danielom Siatkowskim na Škode Fabia S2000 začali v rámci X. Partr Rally Vsetín 2013 výborne, keď už od prvej rýchlostnej skúšky sa zaradili na tretie miesto absolútneho poradia. Už po druhom teste, ktorý v absolútnom poradí vyhrali, im však patrilo druhé miesto. V trojke ich delila od víťazstva necelá sekunda a štvrtý a piaty meraný úsek bol už plne v ich réžii, pričom po piatom teste od vedúcej priečky Grzegorza s Danielom delilo iba jeden a pol sekundy. Následne však prišlo odstúpenie zo súťaže. „Mali sme to fakt dobre rozbehnuté, mladému Jakešovi sme na posledných dvoch testoch priblížili na jeden a pol sekundy. Bolo viac než jasné, že v posledných dvoch rýchlostných skúškach poriadne zatiahneme a popasujeme sa s ním o absolútne víťazstvo. Na prejazde nám však došiel benzín. Ako sa neskôr ukázalo, motor vykazoval nejakú technickú chybu a už na voľnobeh si pýtal asi päť krát viac benzínu, ako by mal. Škoda, že to takto dopadlo," vysvetlil dôvod nečakaného odstúpenia úradujúci slovenský absolútny majster Grzegorz Grzyb.

Zdeněk Weiser;vsetin-2013-zw-338.jpg

Po takomto „banálnom" odstúpení nebol veľmi nadšený ani manažér RUFA Šport Teamu, Ľubomír Kleman: „Škoda, veľká škoda. Grzegorz s Danielom išli naozaj skvele a verím tomu, že by boli súťaž vyhrali, čomu nasvedčovali aj priebežné časy v posledných rýchlostných skúškach. Treba sa však vyrovnať s tým, že v mnohých prípadoch v rally do výsledku prehovorí aj nie celkom správne fungujúca technika, čo sa teraz stalo aj nám. Napriek tomu by som rád poďakoval posádke za výborný výkon a partnerom za podporu nášho tímu, ale aj organizátorovi za skvelú súťaž na ktorej sa stretla mimoriadne kvalitná konkurencia. V tomto momente na túto nepríjemnosť treba zabudnúť, ideme ďalej, sezóna sa pre náš tím ešte nekončí. Verím tomu, že z víťazstva sa ešte v tomto roku budeme spoločne tešiť. Nabudúce nás uvidíte na Auto Show Slovakia Ring 2013."

rufa-loga-2013.jpg

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri