Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA Šport na Slovensku s Citroënom C4 WRC

Tuesday, 08. 03. 2011 - 20:32, Miroslav Majláth   

RUFA Šport na Slovensku s Citroënom C4 WRC

Do štartu tohtoročného slovenského rally šampionátu ostávajú už iba necelé štyri týždne a jednotlivé tímy postupne začínajú odkrývať dlho utajované prekvapenia. To najväčšie pre všetkých divákov pripravil RUFA Šport Team, v podobe nasadenia jedného z najúspešnejších vozidiel posledných rokov, Citroënu C4 WRC.

Tibor Szabosi;t2c8856.jpg

Práve RUFA Šport bol už v minulosti jedným z tímov, ktoré stále pripravovali nejaké prekvapenie. Či už to bol titul Majstra Slovenska v rally hneď v prvom roku fungovania tímu, či premiérové slovenské nasadenie Škody Fabia S2000. Inak tomu nie je ani v nadchádzajúcej sezóne, keď ako prvý slovenský tím prináša na naše domáce trate jedno z najúspešnejších vozidiel posledných rokov. Už spomínané vozidlo Citroën C4 WRC sme ešte v rámci domáceho šampionátu nemali nikdy možnosť sledovať a tak sa veru máme na čo v tohtoročnej sezóne tešiť. Za jeho volantom sa predstaví stabilný pilot RUFA Šport - Grzegorz Grzyb. Po jeho boku, na sedadle navigátora bude po trojročnej pauze opäť sedieť slovenských fanúšikom rally dobre známy Róbert Hundla. Spoločne absolvujú kompletný program slovenského šampionátu v rally, ktorý odštartuje už 1. apríla 2011 v maďarskom meste Eger.

Tibor Szabosi;1t1u5030.jpg

Čo viedlo RUFA Šport Team ku nasadeniu jedného z najúspešnejších vozidiel do slovenského šampionátu sme zisťovali u manažéra tímu Ľubomíra Klemana: „Už v minulosti sme ako prví na slovenské trate prinášali novinky. A inak tomu nie je ani teraz. Našim cieľom je zisk majstrovského titulu a keďže na rýchlych tratiach nie je možné s vozidlom špecifikácie S2000 konkurovať WRC-čkam, uvažovali sme o prezbrojení. Keď prišla ponuka na Citroën C4 WRC nebolo veľmi o čom špekulovať , je to predsa jedno z najlepších rally vozidiel posledných rokov a tak sme sa dohodli. Navyše sme radi, že zase prinášame slovenskému divákovi niečo, čo na domácich tratiach ešte nevidel. Či to bola dobrá voľba, alebo nie, ukáže až čas."

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri