Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

RUFA Šport a premiéra Citroënu DS3 WRC

Friday, 30. 05. 2014 - 14:20, Public relations   

RUFA Šport a premiéra Citroënu DS3 WRC

O tom, že RUFA Šport smeruje s posádkou Grzyb - Siatkowski na poľský 29. Rajd Karkonowski sme vás už tento týždeň informovali. Táto súťaž však nebude jedinou, ktorú slovenský RUFA Šport počas nadchádzajúceho víkendu absolvuje. Tou druhou bude XXII. Rallysprint Kopná, kde predstaví ako prvý slovenský tím absolútnu novinku v podobe špeciálu Citroënu DS3 WRC.

Zdeněk Weiser;img-6728-2.jpg

Za volantom tohto, jedného z najlepších rally špeciálov na svete sa predstaví dvojica, ktorá sa už niekoľko krát v RUFA Šport Teame predstavila nielen v Čechách, ale aj na Slovensku. Navyše sú to víťazi práve minuloročného Rallysprintu Kopná, čiže Tomáš Kostka a Miro Houšť. „V minulom roku sme na Kopnej vyhrali, to sme ale jazdili na Forde Fiesta WRC. Teraz to bude Citroën DS3 WRC. Síce som v minulom roku viac súťaží absolvoval s Fiestou, DS3-ku som v minulosti testoval a už sa teším na naše opätovné stretnutie. Čo sa týka konkurencie, tá bude rovnako ako aj v minulosti nadmieru silná, pričom na štarte s novým WRC-čkom tu nebudeme sami. Pre mňa to bude návrat do rally opäť po dlhšej dobe, v rally aute som totiž sedel naposledy v rámci Auto Show Slovakia Ring a Mikuláš Rally Slušovice koncom minulého roku. V tomto roku sa viac venujem okruhom, kde reprezentujem Audi Sport Italia v rámci seriálu Euro V8 Series 2014," vysvetlil Tomáš Kostka.

Tibor Szabosi;co8c5527-9.jpg

Zo štartu na XXII. Rallysprinte Kopná má radosť aj manažér RUFA Šport Teamu, Ľubomír Kleman: „Som rád, že opäť prinášame ako prvý slovenský tím novinku, ktorá tu ešte nejazdila, je to vozidlo s ktorým jazdil aj deväť násobný majster sveta Sebastian Loeb. Tomáš, napriek tomu, že už dlho v rally aute nesedel určite odvedie svoju robotu perfektne. Je to absolútny profesionál a ja verím, že spolu s Mirom Houšťom budú bojovať o jednu z najvyšších pozícií. Som rád, že sa nám opäť podarilo s Tomášom a Mirom dohodnúť na spoločnom štarte a že si našli čas reprezentovať RUFA Šport Team. Teší ma, že sa nám aj v tomto roku podarilo pre fanúšikov priviezť na rally trate vozidlo, ktoré tu ešte nebolo, za čo patrí vďaka samozrejme aj všetkým partnerom, ktorí nás podporujú."

Tibor Szabosi;gh7p0421.jpg

XXII. Rallysprint Kopná odštartuje v priebehu nadchádzajúcej soboty (31.mája 2014). Organizátor tejto veľmi obľúbenej súťaže pre súťažiace posádky pripravil náročnú trať o celkovej dĺžke necelých stoosemdesiat kilometrov, pričom meraných úsekov je celkovo osem. Ich spoločná dĺžka je sedemdesiatosem kilometrov. Štart XXII. Rallysprintu Kopná je plánovaný o 9:00 hodine a meno víťaznej posádky sa diváci dozvedia v rovnaký deň, čiže v sobotu o 15 hodine 20 minúte.

RUFA Šport Team,

Miro Majláth

rufa-loga.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri