Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rozhovor s Pierrom Campanom

Monday, 30. 01. 2012 - 17:23, Katarína Ďurecová   

Rozhovor s Pierrom Campanom

Francúzsky jazdec Pierre Campana získal na Rallye Monte Carlo, kde sa prvýkrát predstavil za volantom továrenského Mini WRC, veľmi dobré siedme miesto. Prečítajte si rozhovor s týmto rodákom z Korziky:

Pierre, ako spätne hodnotíte vaše predstavenie na Rallye Monte Carlo?
Pierre Campana:
„Celkovo bol nakoniec výsledok celkom dobrý a ja som spokojný s tým, ako som na rally skončil. Prvé dni boli ťažké pre typické zlé počasie a pre podmienky na trati, kde bol sneh a ľad. Zvolil som opatrný prístup, aby som sa dostal do cieľa rýchlostných skúšok bez väčších problémov. V piatok som našiel rytmus, s ktorým som mohol z Mini dostať všetko, čo v sebe má. Auto bolo vynikajúce a bola radosť s ním jazdiť počas celého podujatia a bolo výbornou skúsenosťou pracovať na tomto podujatí priamo s továrenským tímom Mini."

Vladislav Maschl;dsc-1823.jpg

Čo považujete za najlepšie momenty z tohto podujatia?
Pierre Campana:
„Musím povedať, že posledné dni boli skutočne neuveriteľné. Nikdy som nezažil takú podporu fanúšikov, ako počas rýchlostných skúšok cez Col de Turini. Bolo tam veľa ľudí, bol to úžasný pohľad a spomienky vo mne ostanú navždy. Na týchto rýchlostných skúškach bolo zábavné jazdiť, čo sa myslím odrazilo v mojom šiestom najrýchlejšom čase, ktorý som dosiahol pri prejazde cez deň i v noci. Dvanásta rýchlostná skúška, ktorá sa išla v predchádzajúci deň, je ďalším momentom, pretože celý tím Mini odviedol vynikajúcu prácu pri stratégii a voľbe pneumatík, čo mi dodalo veľa sebadôvery. Nakoniec sme tu dosiahli tretí najrýchlejší čas a išli sme rovnakým tempom ako víťaz celej rally."

A čo najväčšie výzvy, ako sa vám darilo v prvých rýchlostných skúškach celej rally?
Pierre Campana:
„Vedel som, že prvé rýchlostné skúšky budú tvrdé, tak som zámerne zvolil primeraný prístup a tým som sa snažil minimalizovať chyby a dostať sa na koniec každej z nich. Ako sme mohli vidieť z množstva odstúpení v prvom dni, bolo ľahké v týchto zložitých podmienkach spraviť chybu a ak zvážime moje obmedzené skúsenosti s WRC, chcel som všetko hrať na istotu. Do rytmu som sa dostal až po druhom dni a myslím, že to bolo jasne vidno na mojej jazde. Nedeľná Power Stage bola skutočne zábavná a to i napriek tomu, že som pre problémy s posilovačom riadenia nemohol bojovať o pozície v top 3."

Vladislav Maschl;dsc-1959.jpg

Čo vás čaká ďalej?
Pierre Campana:
„Dúfam, že moje predstavenie na Rallye Monte Carlo ukázalo môj potenciál tímom, či továrňam. Mini sa ku mne zachovalo fantasticky a pre mňa to bola radosť pracovať s nimi a opäť šoférovať Mini John Cooper WRC na podujatí majstrovstiev sveta. Bol som rád, že som od tímu a od Davida Richardsa na konci podujatia dostal len pozitívnu spätnú väzbu. Dúfam, že to pre mňa môže v tomto roku otvoriť dvere k ďalším príležitostiam . Chcel by som sa do WRC vrátil tak skoro ako to len bude možné a rád by som tam zúročil získané skúsenosti."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri