Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Rozhovor s Majom Janečkom

Thursday, 12. 03. 2009 - 00:07, Zdenka Frývaldská   

Rozhovor s Majom JanečkomRaz ho vidíme na minirally, raz na slalome, inokedy na tuning zraze. Niekedy príde na Golfíku, inokedy zas na BMW. Na koho iného by sme myslieť, ako na nášho známeho pretekára z Lučenca, Maja Janečka. Čo sme sa o ňom dozvedeli?


Tibor Szabosi;1t1u9792.jpg

1. Čím si chcel byť keď si bol malý? Rozmýšľal si niekedy o tom, že budeš pretekať?

Určite som chcel pretekať, lebo môj otec jazdil na motokárach a občas som mu sedel v lone, keď bol skúšať káru pred pretekmi. Keď som tam náhodou nebol, veľmi som plakal, že prečo ma nezobral so sebou, takže mi to veľmi chýbalo. Odkedy sa pamätám, určite som chcel pretekať. Keď som bol malý, chcel som sa stať šoférom na kamióne alebo jazdiť na smetiarskom aute, vtedy to bolo najväčšie auto v mojom okolí, asi preto.

Tibor Szabosi;1t1u9590.jpg

2. Pamätáš si na svoje prvé preteky? Aké zážitky sa ti s nimi viažu?

Prvé preteky som absolvoval asi keď som mal 13 rokov na bugine, do ktorej ma posadili otcovi kamaráti v neďalekej bani, a aby ste to správne pochopili, bol to boj s volantom, takže také preteky som mal na mysli. Ale naozajstné preteky, na ktoré som si musel upraviť aj auto boli v Krupine, kde sa každá posledná nedeľa v mesiaci jazdila. Mal som samozrejme jednotkového golfa. Keď sa pokazil, súčiastky sme použili z civilného auta, na ktorom sme tam prišli. Samozrejme sa pokazilo znovu to isté, takže sme nemali ako ísť domov. To bola chuť jazdiť čo? Ale teraz sa na tom dobre bavíme.

Zdenka Tamášová;p2010195.jpg

3. Ako sa ti vydarila sezóna 2008? Si s ňou spokojný?

Minulá sezóna začala celkom dobre a asi v polovici som ochorel. Keď mi zistili, že mám nejaký problém s driekovými stavcami, musel som absolvovať nejaké drobné zákroky. Stav sa mi nezlepšoval, a tak mi poradili fyzioterapeuta, ktorého dodnes preventívne navštevujem, aby som mohol jazdiť ďalej a týmto sa mu chcem poďakovať, pretože preteky
sú pre mňa droga, ktorej sa veľmi ťažko dá odolať. Napriek chorobe som spokojný so sezónou, lebo som mal dosť času na rozmýšľanie čo s autom do ďalšej sezóny.

Štefan Gombala;057.jpg

4. O čo iná bude tohtoročná sezóna v tvojom prevedení?

Na túto sezónu pripravujem novú techniku do golfa, tak uvidíme koľko ešte problémov bude s autom, kým bude spoľahlivé ako to bolo v minulých sezónach. Keď to bude fungovať podľa mojich predstáv, vtedy budem spokojný, ja som už raz taký. Plánujem ísť aj drift na bmw, ktoré už väčšina ľudí pozná.

Peter Vranský;img_0331.jpg

5. Minulý rok sme ťa mohli vidieť na dvoch autách- BMW a Golf. Ktoré ti viac vyhovuje a s ktorým si zaznamenal väčšie úspechy?

Bmw je moje bežné auto na nákupy, na kávu, a tak pre zábavu, takže keď idem na preteky s ním, idem väčšinou pre pobavenie oka divákov a myslím, že to aj vidno na štýle jazdy. Golf je riadny nafučaný nervák, s tým sa dajú robiť pekné výsledky. Na tom aute ma poznajú v rôznych disciplínach, napr. vrchári ,slalomári a v poslednom čase aj relisti.

Tibor Szabosi;img_9618.jpg

6. Čo pre teba znamená slovo "úspech" na pretekoch?

Úspech na pretekoch znamená pre mňa, že sme sa dobre pripravili na pretek, že je zdatná technika, ktorú si upravujeme v mojej firme, že som asi ešte dobrý medzikus a všetko okolo toho, ten tzv. smrad a to všetko ma príjemne zahreje pri srdci. Vtedy som naozaj spokojný a šťastný, lebo to je môj život.

Jozef Pisch;1t1u4636.jpg

7. Plánuješ do ďalších rokov nejaké zmeny?

Zmeny sa konajú priebežne, keď vymyslím niečo, čo by mohlo fungovať na aute lepšie, hlavne keď si to vyrobím sám a má to kladný význam odzrkadlený vo výsledkoch.

Tibor Szabosi;img_9611.jpg

8. Máš ešte nejaký nesplnený sen?

Niekoho sen je robiť to, čo je zároveň jeho koníčkom. Ja mám firmu na opravu a úpravu áut, takže som si asi splnil jeden zo snov a dúfam, že tie ďalšie sny prídu postupom času.


Ďakujeme za rozhovor






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri