Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rozhovor: Meeke chce napodobiť svojho hrdinu McRaea

Wednesday, 04. 11. 2015 - 18:01, Katarína Ďurecová   

Rozhovor: Meeke chce napodobiť svojho hrdinu McRaea

Kris Meeke sa v interview pre oficiálnu stránku Wales Rally GB okrem iného rozhovoril o svojich cieľoch ohľadne tejto rally, ale aj o jeho vzťahu s Colinom McRaeom, ktorý je jeho veľkým hrdinom. Prečítajte si najzaujímavejšie otázky a odpovede:

Uvidíme ťa vo Walese získať druhé víťazstvo v kariére?
Kris Meeke:
„Bolo by to úžasné. Musíme ale byť realistickí, chcem získať pódium. Vieme, ako na tom sme a pódium je reálny cieľ. Víťazstvo proti chlapcom z Volkswagenu je takmer nemožné, museli by mať problémy."

Citroen Racing;24-meeke-2014wrcwales.jpg

Minulý rok to s tebou vypadalo dobre...
Kris Meeke:
„Boli sme na druhom mieste, ale v posledný deň ráno sme havarovali na RS Brenig. Máme tu teda nejaké resty..."

Táto rally bude mať vždy špeciálne spomienky na Colina McRaea, najmä teraz pri 20-tom výročí zisku jeho titulu majstra sveta. Čo si pamätáš z roku 1995?
Kris Meeke:
„Mal som 14 alebo 15 rokov. Nebol som na podujatí, ale bežal som domov zo školy, aby som zistil, ako to dopadlo. Pamätám si to veľmi dobre, bolo to úžasné."

Pomyslel si na to, že 20 rokov potom budeš na domácom podujatí pretekať v továrenskom tíme WRC?
Kris Meeke:
„Musím povedať, že nie. Keď sme boli v Španielsku, tak na jednej z rýchlostných skúšok posledného dňa som si uvedomil, že som kráčal po tej istej ceste pred 17-timi rokmi, aby som videl Colina McRaea bojovať proti Richardovi Burnsovi. A zrazu som tu za volantom továrenského Citroenu. Je to neuveriteľné."

Citroen Racing;254-meeke-catalunya-2015.jpg

Poznal si Colina lepšie ako väčšina ľudí - bol to výnimočný človek...
Kris Meeke:
„Určite. Všetko už o ňom bolo povedané, ale každý ustúpil o krok, keď bol na trati - bolo jasné, že pôjde bokom a bude to veľmi atraktívna jazda. Colinov štýl a prístup definoval jednu éru majstrovstiev sveta a je správe, že si pripomíname to, čo spravil pre celý šport a britskú rally scénu pred 20-timi rokmi."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri