Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Rosina po roku opäť v Silverstone

Sunday, 11. 07. 2010 - 05:54, T. Szabosi   

Rosina po roku opäť v Silverstone

Iba dva týždne po piatom podujatí, ktoré sa konalo v Španielskej Valencii odštartuje nadchádzajúci víkend v poradí už šieste podujatie seriálu Porsche Mobil 1 Supercup 2010. Na štarte budeme opäť sledovať aj jediného slovenského zástupcu - Štefana Rosinu.

Svetoznámy okruh v Angilckom Silverstone bol postavený v roku 1943 na mieste bývalej základne bombardovacích lietadiel. Letisko a tri pristávacie dráhy z doby druhej svetovej vojny ležia uprostred pretekárskeho okruhu. Prvé improvizované preteky vozidiel sa tu konali už v roku 1947. U v nasledujúcom roku sa tu konali pod hlavičkou Royal Automobil Clubu prvé oficiálne preteky. Od roku 1950 bol tento okruh oficiálne zaradený do kalendáru Formule 1.

Tibor Szabosi;yt2c4196.jpg

Štefan Rosina je po piatich pretekoch seriálu priebežne na štvrtom mieste celkového poradia. „Osemdesiat percent okruhu v Silverstone je oproti predchádzajúcim rokom prerobených a tak budú mať asi výhodu miestny jazdci, ktorí už na tomto novom úseku jazdili počas pretekov FIA GT3 pri jeho otvorení, ale rovnako ako každom mojom štarte v Porsche Mobil1 Supercup vydať zo seba maximum" povedal pred odletom do Anglie Štefan Rosina.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri