Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Rosberg titul ešte nemá!

Wednesday, 09. 11. 2016 - 10:01, Ľuboš Kašický   

Rosberg titul ešte nemá!

Ak Nico Rosberg v Brazílii vyhrá, tak je všetko rozhodnuté. Ak však preteky nedokončí, môže stratiť priebežné vedenie aj titul.

Už som sa stretol s hlasmi, že Nico Rosberg vyhrá titul preto, lebo Lewis Hamilton mal viacej technických problémov a stratil body. Dovolím si s však s tým polemizovať.

Treba otvorene priznať, že Nico je premýšľavejší typ, ktorý viac na sebe pracuje a prakticky sa neustále zlepšuje. Lewis je skôr emotívnejší a viacej sa spolieha iba na svoj väčší talent. Obaja však v tejto sezóne mali niekoľko slabých okamihov. Momentálne sa zdá, že Hamilton sa vyrovnal s tým, že o titul pravdepodobne príde a vrátila sa mu koncentrácia a s ňou aj rýchlosť. Šanca je skôr teoretická, no Angličan sa nevzdáva. Naopak Rosberg sa vzhľadom na okolnosti rozhodol menej riskovať a neohroziť už svoje pozície.

merc-d306408.jpg

Pred oboma rivalmi sú však ešte dve veľké ceny v ktorých sa bude rozdeľovať päťdesiat bodov. Oboch pilotov Mercedesu pritom delí iba 19 bodov a tak je na prvý pohľad ešte všetko otvorené. Stačí však jediná nečakaná okolnosť a relatívne jasný výsledok šampionátu môže vyzerať úplne inak.

r10-2.jpg

Áno, Rosberg si môže dovoliť luxus a nechať Hamiltona vyhrať všetky zvyšné preteky. Nemcovi v takom prípade stačí dôjsť za ním raz na druhom a raz najhoršie na treťom mieste. A to, pri súčasnom rozložení síl v F1, je veľmi reálne. Ak však Rosberg vyhrá už v Brazílii túto nedeľu, tak Hamiltonovi potom nepomôže ani svätená voda, pretože zvýši náskok na nedosiahnuteľných 26 bodov (aj za predpokladu, že Angličan skončí v pretekoch druhý).

merc-d306418.jpg

A tak zatiaľ, čo Rosberg má situáciu pod kontrolou, tak Lewis Hamilton musí vyhrať a ešte dúfať v nejakú mimoriadnu okolnosť, ktorá pripraví Rosberga o body. Môže to byť porucha, či nečakaný úspech niekoho z konkurencie, kto sa dokáže vtesnať medzi mercedesy a ukradnúť Nicovi body.

r13.jpg

V histórii F1 sme už zažili veľa nečakaných koncov a stať sa môže naozaj všetko. Šampionát tak zostáva naďalej otvorený a napínavý. Ako to dopadne v Brazílskom Sao Paule si budeme môcť pozrieť v nedeľu o 17.00 nášho času aj na Sport2, ktorý tento víkend môžu bezplatne sledovať aj tí, ktorí si kanál nepredplatili.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri