Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Rosberg má Pole position. Hamilton odštartuje posledný!

Saturday, 16. 04. 2016 - 12:00, Ľuboš Kašický   

Rosberg  má Pole position. Hamilton odštartuje posledný!

Na schnúcej trati malo Ferrari šancu len do chvíle, kým Mercedes neobul supersofty.

Víťazom kvalifikácie na GP Číny sa stal podľa očakávania pilot tímu Mercedes, Nemec Nico Rosberg, ktorý vybojoval už svoju 23 pole position v kariére.

Kvalifikácia nezačala najlepšie, keď na mokrej trati už po troch minútach nezvládol svoj monopost nováčik Pascal Wehrlein a vybozkával zvodidlá. Sekcia musela byť prerušená na približne dvadsať minút a všetko sa začínalo odznova.

Chvíľu potom trvalo, kým auta začali vysušovať ideálnu stopu a vychytralejší čakali v depe. Ešte skôr, než sa rozhodlo kto nepostúpi do Q2, nás však zaskočil Lewis Hamilton, ktorý nezajazdil ani jedno ostré kolo a zaparkoval to v garáži. Vraj ERS problém. To však znamenalo, že do zajtrajších pretekov vyštartuje z posledného miesta! Ktovie, či náladový Angličan zajtra predvedie stíhaciu jazdu, alebo sa len demotivovane povozí na nejakom bodovanom mieste. Už sme toho od Lewisa svoje zažili. Na druhej strane lepší vstup do sezóny si nemohol želať Nico Rosberg. Jeho tímový rival mu nebude stáť v ceste ani pri tretích pretekoch sezóny a Nemec môže zvýšiť svoj náskok v boji o titul.

q-merc.jpg

Ešte kým sme predýchali tento fakt, tak nám kvalifikáciu prerušili už druhýkrát! Pred koncom Q2 totiž odletelo uvoľnené ľavé predne koleso z monopostu Nicka Hulkenberga. FIA to začala vyšetrovať ako ohrozenie bezpečnosti na trati a uvidíme, čím obdaruje Nemca a jeho tím. Túto sekciu nakoniec ukončili predčasne a najlepšie časy si pripísali piloti tímu Ferrari. Rovno si však povedzme, že Rosberg jazdil na tvrdších softoch, zatiaľ čo „červení" obuli supersofty.

Napajedení na Force India, že kvôli ktorých zle upevnenému kolesu bola predčasne ukončená Q2 boli najviac Alonso a Massa. Obaja mali ambíciu pretlačiť sa do tretej časti kvalifikácie, ale red flag im nádeje odmávala. Povedzme si však úprimne, že z Alonsovej strany to skôr boli veľké oči a mal by byť rád, že do pretekov nemusí vyštartovať na povinných supersoftoch z Q3.

Do finále teda postúpil ako desiaty Hulkenberg, ale jeho auto ostalo na trati. Zvyšní kohúti taktizovali s výjazdom do poslednej chvíle, no napokon všetci poslušne obuli čerstvé supersofty a predviedli (po „strhujúcej" blamáži Q systému v Melbourne a Bahrajne) dramatickú koncovku.

q-merc2.jpg

Ešte dve minúty pred koncom viedol Kimi Raikkonen a Rosberg v prvom medzičase dokonca zaostával. V zvyšných dvoch sektoroch však Nico pridal a vyjazdil pol sekundový náskok, ktorým si vybojoval pole position. Raikkonenov čas navyše prekvapivo preskočil aj Ricciardo na redbulle! Ferrari pritom vyrazilo na trať ako posledné, no už medzičasy naznačili, že na Rosberga to stačiť nebude. Kimi dokonca chyboval v 14.zákrute, keď bol trochu široký, stratil čas a tým aj šancu po ôsmych rokoch znova vybojovať pole.

q3-results.jpg

Povedzme si teda, že zajtra z prvého radu vyštartuje Rosberg s Ricciardom, ktorých budú atakovať obidva monoposty Ferrari. Tie už ukázali, že štarty sa im v tomto roku daria. Hamilton naopak nemá čo pokaziť, lebo pôjde do boja z posledného miesta. Ak sa dobre vyspí a zabudne na svoje nálady, tak byť v cieli mohol byť na 3-4 mieste. Nahrávať mu bude počasie, keďže sa očakáva sucho a slnečno.

Štart v nedeľu je o 08.00 nášho času a vy si pre sledovanie vyberte ten svoj správny kanál. Možností je viac.

Výsledky kvalifikácie:
1. Rosberg (mercedes), 2. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 3. Raikkonen (ferrari), 4. Vettel (ferrari), 5. Bottas (williams-mercedes), 6. Kvyat (redbull-TAG heuer), 7. Perez (force india-mercedes), 8. Sainz (toro rosso-ferrari), 9. Verstappen (toro rosso-ferrari), 10. Hulkenberg (force india-mercedes),...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri