Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Robo Kolčák sa opäť predstaví v Košiciach

Tuesday, 09. 07. 2024 - 22:05, Miroslav Majláth   

Robo Kolčák sa opäť predstaví v Košiciach

Na minuloročnej Rally Košice slávil Róbert Kolčák so Zuzanou Lieskovcovou svoje premiérové absolútne víťazstvo. Teraz dvojica mala smerovať do Košíc zase, všetko však dopadlo trochu inak.

 

T. Szabosi;asf70961-3.jpg

Štvrté kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2024 sa odohrá v tak trochu netradičnom termíne počas nadchádzajúceho víkendu v Košiciach. Navyše druhá najstaršia slovenská rally súťaž oslavuje päťdesiate narodeniny, takže sa je na čo tešiť. Organizátor Autoklub Košice sa v rámci jubilea určite bude chcieť blysnúť aj nejakou tou novinkou, či prekvapením pre súťažiacich a ich verných fanúšikov. Podujatie 50. Garrett Rally Košice 2024 je okrem seriálu FIA Central European Zone a slovenského šampionátu zaradená aj do poľských rally majstrovstiev, čo znamená množstvo poľských divákov, ale aj posádok. Tých sa na Rally Košice v tomto roku prihlásilo celkovo sedemdesiatdeväť a medzi nimi nechýba ani posádka slovenského Chooligan Racing Teamu, Róbert Kolčák a Zuzana Lieskovcová s vozidlom Škoda Fabia RS Rally2, ktorá aktuálne vedie priebežné poradie slovenského rally šampionátu. Zuzana však na poslednú chvíľu ochorela a tak Robo musel riešiť náhradného spolujazdca.

T. Szabosi;jm1a8907.jpg

„Keďže Zuzana mi na poslednú chvíľu oznámila, že ochorela a tým pádom so mnou nemôže absolvovať Košice, ihneď som volal Emilovi Horniačekovi. Ten však už bol dohodnutý s Jakubom Jačišinom a keďže chlapský sľub sa nemá rušiť, hľadal som ďalej. Nakoniec sa mi podarilo dohodnúť s Júliusom Lapdavským. Neviem ako to bude, nikdy som ho neskúšal, ale ešte pre Rally Košice máme test, tak verím, že to spoločne zvládneme na jednotku.

T. Szabosi;jm1a0190.jpg

V Košiciach sme minulý rok spoločne so Zuzanou prvýkrát absolútne vyhrali rally súťaž, to trochu zaväzuje. Budeme sa snažiť ísť rýchle, ale bezpečne. Som rád, že v tomto roku príde na Košice aj konkurencia z Poľska. Budeme mať možnosť porovnať svoje sily s ďalšími rýchlymi jazdcami, ako je napríklad Grzegorz Grzyb. Verím, že spoločne zvedieme kvalitné a poriadne napínavé súboje. S partnermi Chooligan Racing Teamu totiž dohodli, že po Košiciach vynechávame Rajd Rzeszowski, ďalšie kolo slovenského šampionátu a ideme sa sústrediť na podujatie zaradené do seriálu FIA European Rally Championship, Barum Czech Rally Zlín,“ povedal Róbert Kolčák.

T. Szabosi;jm1a9459-1.jpg

50. Garrett Rally Košice 2024 odštartuje v dňoch 12. – 14.7.2024 ako dvojetapová súťaž, pričom účastníkov čaká celkovo štyristosedemdesiatpäť kilometrov dlhá súťaž, ale aj deväť rýchlostných skúšok v súhrnnej dĺžke necelých stodvadsaťpäť kilometrov. Štart súťaže je naplánovaný na 14:00 hodinu v sobotu (13.7.2024) a cieľ na nedeľu (14.7.2024) od 14 hodiny 30 minúty. O tom ako sa darilo Robovi a Julovi vás budeme informovať po súťaži.

T. Szabosi;jm1a6256.jpg

Miro Majláth

Chooligan Racing Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri