Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Robert Steć v budúcej sezóne na Krajčiho F3000!

Friday, 08. 02. 2013 - 10:45, Zdenka Frývaldská   

Robert Steć v budúcej sezóne na Krajčiho F3000!

Poľskému jazdcovi Robertovi Stećovi sa v roku 2011 nedarilo tak, akoby očakával. Prišiel však nový rok a po pekných úspechoch sa jazdec stal v Pretekoch automobilov do vrchu poľským majstrom v kategórii II. Čím bude sezóna 2013 iná poinformoval v nasledujúcom rozhovore.

Tibor Szabosi;67c1276.jpg

Robert ako si spokojný so svojou sezónou 2012?

So sezónou som spokojný, aj keď som nejazdil toľko pretekov, koľko som chcel. Dôvodom bolo hlavne to, že Dallaru som vyplatil len dva dni pred pretekmi Ecce Homo a štartoval som tam bez prípravy. Dopadlo to však dobre a podarilo sa mi získať 3.miesto v dvojlitrových formuliach. O týždeň nasledovala Jahodná, kde som na novej nepoznanej trati skončil druhý absolútne v poľských majstrovstvách. Menej sa mi darilo v Limanowej, ktorá je pre formulové vozy veľmi nebezpečná, no nahradilo to prvé miesto v dvojlitroch a trináste miesto absolútne z Dobšinej a potom aj tretie absolútne miesto z mojej obľúbenej trate v Bánovciach. Sezónu som ukončil piatym miestom na klzkej trati v Zaluzi. Tak som si zo sezóny 2013 odniesol titul Majstra Poľska v kategórii II.

Zdenka Tamášová;img-6490-4.jpg

Ako by si zhodnotil jednotlivé podujatia, kde sa ti páčilo najviac a kde najmenej?

Najviac sa mi páčilo na Jankovom Vŕšku, ale peknú trať má aj Jahodná, kde je však problematické depo za cieľom. Nemôžem prezradiť kde sa mi páčilo najmenej, väčšina to aj tak vie.

Mal si počas sezóny nejaké problémy s formulou?

Na Ecce Homo som mal menšie problémy s riadením, ale potom to už bolo fajn. Do konca roka sa už nevyskytlo nič vážne.

Tibor Szabosi;co8c1691-4.jpg

Čím bola sezóna 2012 iná ako predchádzajúca sezóna 2011?

Bola úplne iná, pretože som získal nové auto a začal jazdiť Majstrovstvá Poľska a Európy. V sezóne 2011 som mal problémy s autom a polovicu sezóny som nemohol jazdiť.

Videli sme, že tento rok opäť meníš "auto", prečo?

Kúpil som Lolu F3000 od Jara Krajčiho, čo som vôbec neplánoval. Jaro nám urobil veľmi dobrú cenu a s manželkou sme sa teda rozhodli, že to nemôžeme nechať len tak. F3000 bol vždy môj sen a teraz budem dúfať, že to zvládnem. Testovanie na okruhu dopadlo dobre, takže už sa neviem dočkať začiatku sezóny.

stec1.jpg

Aké budú tvoje ciele v roku 2013?

Hlavným cieľom bude učiť sa jazdiť s novým autom a pomaly sa približovať tým najlepším. Na začiatok pôjdeme testovať na okruh do Brna a potom asi do Rechbergu a na ďalšie preteky Majstrovstiev Európy. Ak získam sponzora, chcel by som odjazdiť celý európsky kalendár. Určite sa však ukážeme aj na Jahodnej a na Jankovom vŕšku. Tento rok bude po prestávke jazdiť aj moja manželka Irena, ktorá pôjde na Dallare F394. Pre nás oboch to bude veľká výzva, ktorú musíme zvládnuť.

Držíme palce a ďakujeme za rozhovor.
zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri