Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Róbert Horák sa vracia na súťažné trate

Friday, 16. 12. 2011 - 15:22, Zdenka Frývaldská   

Róbert Horák sa vracia na súťažné trate

V nedeľu 11.12. sa v Prešove uskutočnilo prvé kolo trojdielnej zimnej série pretekov Liqui Moly Winter Cup. Na štart sa postavila približne šesťdesiatka súťažiacich, medzi ktorými sa objavil aj Prešovčan Róbert Horák. Ten sa na pretekársku trať vrátil po necelých ôsmich rokoch.

Jozef Pisch;1t1u5978-2.jpg

Robo Horák aktívne pretekal v sezónach 1997 až 2004. Na Slovensku i v Česku absolvoval niekoľko podujatí na vozidle Škoda Favorit, pričom neskôr presadol do silnejšieho stroja, Mitsubishi Lancer Evo III. Za ten čas si v motoršporte vytvoril meno výborného jazdca. Po dlhoročnej prestávke spôsobenou nedostatkom financií sa tento rok vrátil a so svojím tréningovým vozidlom Mitsubishi Lancer Evo IX absolvoval vybrané slalomové súťaže. „Tento šport mám veľmi rád a aj keď som nemohol pretekať, stále som sa o neho aktívne zaujímal. Snažil som sa odštartovať už dávnejšie, no neboli na to prostriedky. Teraz by mohla byť tá správna doba na návrat", prezradil jazdec.

Jozef Pisch;1t1u6942-2.jpg

Vďaka firme Liqui Moly sa v Prešove túto zimu koná seriál troch pretekov. Pre domáceho jazdca je to ďalšia výborná šanca na tréning. V jeho prvom decembrovom kole sa umiestnil na siedmom mieste, čo je po tak dlhej pauze výborný výsledok. Vozidlom však už nebolo tréningové vozidlo, ale pretekársky špeciál patriaci do skupiny N4. Po Robovej pravici navyše sedel nový spolujazdec Ľubo Kozmon, s ktorým by Robo rád absolvoval aj ďalšie súťaže. Nové auto, nový copilot a dlhá prestávka od jazdenia si vyžadujú veľa tréningu a vzájomné zosúladenie. „Winter Cup je výborný nápad, tejto myšlienke som veľmi naklonený. Som rád, že Igor s Vladom niečo také pripravili. Ja som do súťažného auta sadol takmer po ôsmich rokoch a hlavným cieľom bol len tréning. Je to nové auto, vedľa mňa sedel nový spolujazdec, a tak si potrebujeme na seba zvyknúť. V ťažkej konkurencii sme skončili na peknom mieste, takže sme spokojní. Verím tomu, že to chce len ďalšie kilometre tréningu a postupne príde aj zlepšenie", informoval Prešovčan. K svojej premiére na „horúcom" sedadle spolujazdca sa vyjadril aj Ľubo: „Myslím, že na to, že Robo nesedel v súťažnom aute osem rokov a ja som tam sedel vôbec prvýkrát, to určite splnilo očakávania. Spoločne uvažujeme o ďalšom pokračovaní vo Winter Cupe a uvidíme či sa nám podarí dostať sa aj do Majstrovstiev Slovenska."

Jozef Pisch;1t1u6581-4.jpg

Posádku bude teda najbližšie možné vidieť na prešovských súťažných tratiach presne v polovici januára, keď sa uskutoční 2. kolo Liqui Moly Winter Cup.

Zdenka Tamášová



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri