Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Rally komisia

RK SAMŠ informuje 9: Príprava sezóny, predbežný kalendár

Tuesday, 18. 12. 2007 - 21:24,    

RK SAMŠ informuje 9: Príprava sezóny, predbežný kalendár

Od ukončenia poslednej súťaže Tempus rally 2007 sa Rally komisia SAMŠ zaoberá prípravou novej súťažnej sezóny. Riešila a rieši viaceré dôležité a neraz veľmi zložité otázky - problematiku tvorby kalendára, systém organizácie a prípravy podujatí, systém majstrovstva, športové a technické predpismi pre všetky tri disciplíny, ktoré v organizačnej schéme SAMŠ patria pod Rally komisiu - rally, automobilový slalom a súťaže Cross Country Rally.


Rally komisia s potešením prijala informáciu, že aj v priebehu nasledujúceho roka bude pokračovať spolupráca so spoločnosťou Tempus, ktorá v úlohe promotéra zastreší seriál majstrovstiev Slovenska v rally 2008.

Momentálne najzávažnejším problémom je otázka prípravy kalendára rally 2008. Po zverejnení informácie o skončení podpory automobilového športu zo strany spoločnosti Matador vznikla veľmi zložitá situácia pri jeho tvorbe. Je vážne ohrozené konanie najväčšieho a najvýznamnejšieho motoristického podujatia na Slovensku Rallye Matador Tatry, ktoré by malo byť do slovenského šampionátu 2008 opätovne započítané ako 2 samostatné súťaže. Organizátor podujatia Racing s.r.o. momentálne intenzívne pracuje na viacerých možných riešeniach vzniknutej situácie.

Pri tvorbe kalendára je dôležitý správny výber termínov súťaží. V dôsledku nižšieho počtu slovenských posádok je už niekoľko rokov slovenský šampionát otvorený pre súťažiacich z krajín Európskej únie a Zóny strednej Európy. Preto pri určovaní termínov podujatí sa prispôsobujeme termínom súťaží v okolitých krajinách - pokiaľ je to možné. Nie stálesme tak úspešní, ako by sme si priali, nakoľko súťaží v zahraničí je veľké množstvo. Pravdaže musíme prihliadať aj na termíny niektorých ostatných slovenských majstrovstiev - CCR (používa sa tá istá meracia technika a rozhodcovia), preteky do vrchu, autokros, slalom (jazdci).

Výber miesta konania rally je tiež náročný. Nie všade je možné nájsť trate, ktoré zodpovedajú športovým a bezpečnostným požiadavkám. Navyše musí byť v danom mieste aj patričná infraštruktúra a nezanedbateľné sú aj požiadavky promotéra a reklamných partnerov.

Predbežný kalendár rally 2008:
14. - 15.03 Rally Nitra
25. - 27.04 Rallye Matador Tatry
23. - 24.05 Rally Bratislava
29. - 30.08 AquaCity Rally
10. - 11.10 Rally Košice
Do kalendára bude zaradené aj šieste podujatie. Jeho miesto a termín je momentálne v stave jednania.

Definitívna podoba kalendára slovenského rally šampionátu by mala byť známa najneskôr do 10. januára 2008.


Gabriela Szczeczinová
Rally komisia SAMŠ

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri