Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Rally komisia

RK SAMŠ informuje 10: Technické predpisy pre skupinu F

Wednesday, 19. 12. 2007 - 21:25,    

RK SAMŠ informuje 10: Technické predpisy pre skupinu F

Od začiatku roku 2007 bolo majstrovstvo Slovenska vypísané pre vozidlá skupiny A, N, historické vozidlá a taktiež pre novú skupinu vozidiel - skupinu F. Je to národná skupina súťažných vozidiel, ktorých FIA homologácia už skončila, resp. sa jedná o vozidlá, ktoré nikdy neboli homologované vo FIA. Všetky musia vyhovovať národnému technickému predpisu, ktorý bude zverejnený v Ročenke SAMŠ 2008 a ktorého pripravované znenie uvádzame nižšie.

Predpisy F - 2008

Zaradenie takejto skupiny vozidiel do majstrovstiev Slovenska bolo motivované snahou umožniť štart na automobolových súťažiach súťažiacim s vozidlom, ktorého príprava je o niečo menej finančne náročná. Na druhej strane, tieto vozidlá majú obmedzenú možnosť štartu v zahraničí aj napriek skutočnosti, že viaceré národné asociácie pristupujú k povoleniu podobných skupín súťažných vozidiel. V práve uplynulej sezóne sa v hodnotení TEMPUS RALLY 2007 - majstrovstiev Slovenska objavilo šesť vozidiel tejto novej skupiny.


Gabriela Szczeczinová
Rally komisia SAMŠ

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri