Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Richarda Gondu čakajú preteky v Poznani

Friday, 28. 05. 2010 - 07:09, Miroslav Majláth   

Richarda Gondu čakajú preteky v Poznani

Dvojica pretekov v priebehu nadchádzajúceho víkendu v rámci seriálu Carpathian Cup čaká na mladého Banskobystričana Richarda Gondu.


Klaudia Gondová;1923.jpg

Jazdci, zapájajúci sa do východoeurópskeho seriálu Carpathian Cup bojujú na rovnocenných monopostoch Formula Renault 2,0. Už úvodný, čiže minuloročný ročník Carpathian Cup sa predstavil divákom v Poľsku, Českej republike a Maďarsku. V tohtoročnej sezóne budú mať možnosť diváci sledovať preteky tejto série okrem Českej republiky aj v Poľsku, Nemecku a u nás na Slovensku na okruhu Slovakiaring. Samotné preteky pozostávajú z jedného tridsať minútového voľného tréningu, dvoch tridsať minútových kvalifikačných jázd a dvoch dvadsaťpäť minútových pretekov.

Tibor Szabosi;co8c1600.jpg

V kalendári Carpathian Cup 2010 po pretekoch v Brne figurujú ako druhé v poradí preteky v Poľskom meste Poznaň. Samotný pretekársky okruh, ktorého dĺžka prevyšuje iba o pár metrov štyri kilometre je situovaný približne šesť kilometrov od centra mesta. Jeho história sa začala písať v roku 1980, keď sa na ňom konali prvé preteky.

Tibor Szabosi;co8c0361.jpg

Na štart pretekov sa postaví zo Slovenskej republiky iba jeden jazdec - Richard Gonda, ktorý nám pred odjazdom do Poznane povedal : „Do Poznane sa teším, aj keď som na tomto okruhu ešte nejazdil. Techniku máme pripravenú dobre a navyše sa nám podarilo dohodnúť spoluprácu s pánom Křenkom, ktorý nám sľúbil pomoc pri príprave monopostu."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri