Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Richard Gonda v roku 2010 vo formuli Renault

Friday, 16. 10. 2009 - 14:14, T. Szabosi   

Richard Gonda v roku 2010 vo formuli RenaultTesne pred poslednými pretekmi do vrchu na Ostrej Lúke si bol junior Richard Gonda, v rámci hľadania uplatnenia v budúcej sezóne, otestovať jazdu v kokpite formule Renault na maďarskom okruhu Pannoniaring. V tomto monoposte mal Richard možnosť vyskúšať si jazdu v siedmych polhodinových jazdách. Napriek malým technickým problémom v prvej jazde s prilbou a HANS-om a sedačkou, ktorá sa vyrába na mieru priamo pre jazdcov, ale na prvé testovanie stačila i kolegova, si v už druhej polhodinke mladý Richard plne vychutnával výborne připravenu formulu tímu Krenek motosport a pozoroval rozdiely vo vedení vozidla: „Poslúcha ma, perfektne zrýchľuje a výborne brzdí.“

Tibor Szabosi;img_1775.jpg

Jazdci formule určite vedia ako riadenie pôsobí na organizmus, na čo už prišiel aj sám Richard po jej prvom testovaní. Ani problémy s pohyblivosťou krku, ktorým po celodennom testovaní dopomohli už spomínané technické problémy so sedačkou nezabránili entuziazmu, ktorý sa v ňom po tejto skúsenosti nabral. Fyzička robí na výkone pretekára svoje, a preto Richard pomaly začína trénovať, aby sa ukázal na eventuálnom začiatku nového seriálu v najlepšej kondícií.

Tibor Szabosi;img_2045.jpg

Výsledky, dosiahnuté časy a telemetria naznačujú, že budúcu sezónu by Richard reálne mohol skúsiť zabojovať v pripravovanom seriáli pretekov Carpathiancup Formula Renault 2.0.

Tibor Szabosi;img_1968.jpg


Fotogaléria z testovania







Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri