Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Richard Gonda bude bojovať o miesto vo FIA Academy 2012

Sunday, 30. 10. 2011 - 20:57, Daniel Mandzi   

Richard Gonda bude bojovať o miesto vo FIA Academy 2012

Tridsať talentov automobilového športu z 26 krajín sveta sa v polovici novembra stretne o 18 voľných miest v prestížnej FIA Academy 2012 - Young Driver Excellence. Medzi vybranými adeptami nebude chýbať mladý Slovák Richard Gonda, účastník tohtoročného Eurocupu Formula Renault 2.0 v rámci World Series by Renault.

Tibor Szabosi;co8c2068-7.jpg

FIA Academy je projekt FIA Inštitútu - medzinárodné neziskové organizácie, ktorá od roku 2004 v celosvetovom meradle podporuje rozvoj automobilového športu s dôrazom na bezpečnosť a vyššiu úroveň odbornej pripravenosti jazdcov.

Tibor Szabosi;co8c2335-2.jpg

Tohtoročný kandidáti FIA Academy 2012 boli vybraní z oblastí Severnej, Strednej a Južnej Ameriky, západnej a severnej Európy, strednej a východnej Európy, Blízkeho východu, Afriky, Ázie a Oceánie. V dňoch 15. - 18. novembra 2011 sa užší výber 30 globálnych talentov zúčastní v rakúskom Melku štvordňového výberového konania na 18 voľných miest. Okrem reprezentantov motoristických veľmocí USA, Veľkej Británie, Kolumbie či Austrálie nebudú chýbať zástupcovia Kostariky, Indie, Malajzie a ďalších exotických krajín. Sú to najnadanejší piloti z okruhových súťaží a rally, ktorí zbierajú skúsenosti okrem iného v Le Mans Cupe, Intercontinental Rally Challenge, F3 Championships či ako testovací jazdci F1 a WRC.

Tibor Szabosi;co8c2319-3.jpg

Sedemnásťročný Richard Gonda z Banskej Bystrice patrí medzi troch najmladších členov užšieho výberu adeptov. O jeho nominácii rozhodli mládežnícke úspechy v minikárách (4 európske a slovenské tituly v rokoch 2003 - 2008), 3. miesto medzi juniormi v pretekoch do vrchu (Škoda Fabia) a 2. miesto v celkovom poradí Carpathian Cupu 2010, ktoré mu otvorilo cestu do World Series by Renault 2011 (Eurocup Formula Renault 2.0).

Marián Bazala;6-hod-150.jpg

O víťazoch výberového konania do FIA Academy 2012 rozhodnú schopnosti vo štvordňových jazdeckých a vedomostných testoch pod vedením bývalého pilota F1 a dvojnásobného víťaza Le Mans Alexa Wurza. Spolu s Rakúšanom povedie testy Brit Robert Reid, majster sveta v rally ako spolujazdec Richarda Burnsa. Výber bude zameraný na hodnotenie výkonnosti a fyzickej pripravenosti, tímovej práce, psychológie a komunikácie s médiami.

Tibor Szabosi;co8c0757-2.jpg

Bližšie informácie o projekte 2012 FIA Academy

Profily 30 adeptov

Tibor Szabosi;co8c2317-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri