Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Rekord trate na Jankovom vŕšku zatiaľ nepadol

Saturday, 03. 08. 2013 - 20:05, Zdenka Frývaldská   

Rekord trate na Jankovom vŕšku zatiaľ nepadol

Na trati Uhrovec - Jankov vŕšok už štyri roky nikto neprekonal traťový rekord Jara Krajčiho. Dúfali sme, že sa to aspoň jemu samému v dnešný deň podarí. Nestalo sa tak, no jazdec sa mu aspoň priblížil.

 

Tibor Szabosi;gh7p1218.jpg

Dnešný horúci letný deň trávili nadšenci motoršportu na Impuls Leasing Jankov vŕšok 2013. Preteky do vrchu boli siedmou zastávkou Majstrovstiev Slovenska a tretím podujatím Slovenského kopcového pohára. Diváci mali možnosť vidieť na trati slovenskú a poľskú špičku, dokonca i niekoľko rakúskych historikov. Najrýchlejším jazdcom bol počas celého dňa jednoznačne Jaroslav Krajči, ktorý mal v horúcom počasí čo robiť so svojou Formulou. "Dnes bolo veľmi teplo, čo malo vplyv aj na pneumatiky, ktoré sa v takejto teplote nedali udržať. Jankov vŕšok je navyše veľmi špecifický kopec, takže to nebolo ani tak o závodení ako o neprešmykovaní kolies. Túto trať som si po dlhej dobe opäť dobre oťukal a výborne sa zabavil", povedal víťaz, ktorý nepoprel, že by zajtra mohol skúsiť prekonať aj traťový rekord. Dnes sa mu priblížil na sedem desatín sekundy!

Tibor Szabosi;gh7p2394.jpg

Krajčiho dnes doplnili na druhom a treťom mieste Poliaci. Striebornú pozíciu si odniesol Tomasz Nagórski na Subaru Impreza a bronzovú Rafal Grzesińki na Mitsubishi Lancer. Skvelé štvrté miesto v absolútnom poradí patrilo Martinovi Koišovi. Ten celý deň bojoval s technickými problémami, no starosti mu robilo i horúce počasie. "Je veľmi horúco a nejde sa nám dobre. Navyše počasie má vplyv aj na auto, keďže pred cieľom mi kvôli teplu ostáva visieť plyn. Nepodarilo sa nám dosiahnuť minuloročné časy, čiže v tomto zmysle je spokojnosť len polovičná, ale porazili sme Igora Drotára, s ktorým súperime o každú desatinku a to je hlavné", informoval Maťo Koiš. Prvú päticu najrýchlejších uzatváral spomínaný Igor Drotár.

Tibor Szabosi;gh7p2446-1.jpg

Za spomenutie a vyzdvihnutie stoja určite nasledujúci traja jazdci. Tým prvým z nich je Marián Gróf, ktorý síce úvod sezóny vynechal, no Dobšinú a Jankov vŕšok si už nenechal újsť. Dôvôdom dlhšej prestávky bol nefunkčný motor, ktorý dodávateľ nestihol skôr pripraviť. Podrobnosti vysvetľuje sám Marián: "Už minulý rok sa nám rozletel motor, no až teraz nám ho jeho dodávateľ konečne poskladal. Dobšiná bola skvelá, no dnešok ešte lepší. Nečakal som, že s týmto slabším motorom zajazdím lepšie časy ako minulý rok, no podarilo sa. Som maximálne spokojný. Na titul to už nebude, takže chceli by sme len dojazdiť sezónu a hlavne pošetriť motor". Ďalším výborným jazdcom je Miloš Koleno. Ten na svojej Škode Octavia kit car dokázal v prvý deň na Jankovom vŕšku dosiahnuť desiate miesto v absolútnom poradí a poraziť nielen súperov vo svojej triede, ale aj silnejšie vozidlá nad dva litre.

Zdenka Tamášová;img-5721-5.jpg

Tretím jazdcom, ktorého spomenieme, je Pavol Zajac. Práve jemu sa podarilo získať absolútne víťazstvo v Slovenskom kopcovom pohári a pripísať si dnes na svoj účet plný počet bodov. Za sebou nechal dvojicu veľkých súperov- Jána Baricu a Martina Juhása, dokonca až o šesť sekúnd. V celkovom poradí dnešných pretekov skončil na 16. mieste a porazil veľa silnejších vozidiel z Majstrovstiev Slovenska. "Som veľmi spokojný, pretože v poslednej dobe som veľa nejazdil. Auto prešlo nejakými zmenami a funguje výborne. Jankov vŕšok je domáce podujatie, takže je to pre mňa taká exhibícia. Ešte netuším čo bude ďalej", povedal Paľo.

Preteky na Jankovom vŕšku budú zajtra pokračovať druhým súťažným dňom a to hneď od ôsmej hodiny ráno.

Zdenka Tamášová;img-6030-3.jpg

Výsledky MSR
Absolútne poradie:
1. Jaroslav Krajči, Lola B02/50
2. Tomasz Nagórski, Subaru Impreza
3. Martin Koiš, Ford Fiesta

Výsledky GSMP
Absolútne poradie:
1. Jaroslav Krajči, Lola B02/50
2. Tomasz Nagórski, Subaru Impreza
3. Rafal Grzesińki, Mitsubishi Lancer

Výsledky SKP
Absolútne poradie:
1. Pavol Zajac, Mitsubishi Lancer
2. Ján Barica, Subaru Impreza
3. Martin Juhás, BMW M3

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri