Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Regionálny rally pohár sa v sezóne 2018 predstaví s viacerými zmenami

Sunday, 28. 01. 2018 - 11:43, Public relations   

Regionálny rally pohár sa v sezóne 2018 predstaví s viacerými zmenami

V sezóne 2018 sa uskutoční už 3. ročník Regionálného rally pohára (RRP). Tento seriál je po Majstrovstvách Slovenska v rally a Slovenskom rally pohári chápaný ako „tretia liga v rally" vypísaná Slovenskou asociáciou motoristického športu. Je určený súťažným posádkam, ktoré sa chcú presunúť z amatérskych súťaží o niečo ďalej a taktiež je určený organizátorom, ktorí majú záujem o zvyšovanie kvality svojich podujatí a snažia sa zlepšovať bezpečnosť na tratiach svojich súťaží.

Tibor Szabosi;c30i3931-5.jpg

RRP je vypísaný pre posádky, ktorých členovia - jazdec i spolujazdec dovŕšili 18 rokov, vlastnia vodičské preukazy a majú k dispozícii súťažné vozidlo, ktoré spĺňa stanovené základné bezpečnostné požiadavky. Na súťaži zaradenej do RRP môže odštartovať posádka, ktorej členovia sú držiteľmi licencie jazdca SAMŠ ale aj tí, ktorí licencie nevlastnia. Tí budú štartovať na základe dennej licencie.

RRP je koncipovaný tak, že do klasifikácie RRP na danej súťaži budú zaradené všetky posádky, ktorých súťažné vozidlá vyhovujú požiadavkám. Avšak do hodnotenia seriálu SRP získajú body iba tie z nich, ktoré sa do RRP zaregistrovali.

Tibor Szabosi;c30i4297-6.jpg

Jazdci a spolujazdci, ktorí majú záujem sa zaregistrovať, musia vyplniť registračný formulár a zaslať ho na RK SAMŠ alebo odovzdať pri administratívnom preberaní prvej súťaže, na ktorej sa zúčastnia.

Upozorňujeme, že registrovať sa môžu iba posádky, ktoré sú držiteľmi národnej licencie SAMŠ s obmedzením pre národné poháre alebo pre regionálne poháre (bodovať nemôžu držitelia národnej licencie bez obmedzenia a medzinárodnej licencie). Do pohára sa môžu zaregistrovať aj posádky, ktoré nie sú držiteľmi žiadnej licencie.

Tibor Szabosi;c30i3441-6.jpg

Aj v sezóne 2018 budú všetky zúčastnené posádky rozdelené do štyroch tried podľa objemu motora svojho vozidla:
- X1 do 1300 cm3
- X2 do 1600 cm3
- X3 do 2000 cm3
- X4 nad 2000 cm3

Vozidlá s preplňovaným motorom budú zaradené do objemových tried na základe ich prepočítaného objemu, ktorý sa vynásobí koeficientom 1,7. V prípade dieslových motorov koeficientom 1,5.

Čo sa týka súťažných vozidiel, je potrebné, aby spĺňali technické predpisy pre niektorú zo skupín A, N, R, H, NH, A/SK, N/SK, F, P. Vozidlo musí mať platný preukaz športového vozidla alebo technický preukaz vozidla. Základné bezpečnostné požiadavky, ktoré musia vozidlá splňať sú nasledovné:

Tibor Szabosi;c30i3959-7.jpg

- bezpečnostná klietka podľa prílohy J MŠP FIA v minimálnom prevedení ako pre skupinu P, v prípade vozidiel s objemom nad 2000 cm3 v prevedení ako pre skupinu F,
- sedadlo vozidla podľa štandardu FIA aj po skončení životnosti, resp. sedadlo s integrovanou opierkou hlavy.
- bezpečnostné pásy podľa štandardu FIA aj po skončení životnosti nevykazujúce známky poškodenia.

Úplnou novinkou je vypísanie seriálu Junior Rally Pohár (JRP) pre jazdcov vo veku 16 - 18 rokov. Seriál sa skladá zo 6 podujatí - z troch súťaží RRP a 3 slalomov - konkrétne sa jedná o:

- RRP Novohrad 2x
- RRP Košice
- Šarišský slalom
- Košický slalom
- Slalom Svidník

Tibor Szabosi;c30i3350-4.jpg

Ďalšie podrobnosti „k juniorom" nájdete v Ročenke SAMŠ, časti venovanej RRP.

Sezónu rally v rámci Regionálneho Rally Pohára otvorí už budúci týždeň prvé podujatie - XVI. Dobšinská zima. Informácie o súťaži nájdete na webstránke www.dobsinskykopec.com.

Gabriela Szczeczinová

Národný športový predpis pre RRP

Ročenka SAMŠ 2018 RRP

Žiadosť o registráciu do seriálu RRP 2018



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri