Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Red Bull Racing a motory Infiniti

Monday, 28. 02. 2011 - 19:55, Eva Rihová   

Red Bull Racing a motory Infiniti

Red Bull Racing - Infiniti, aj takéto označenie budeme môcť v sezóne 2011 vidieť. Monopost RB7 síce bude mať vo svojich útrobách motor RS27, ale ten už ponesie názov Infiniti. Svoje meno mu prepožičala luxusná značka japonského výrobcu automobilov , Nissan. A aké zmeny to vlastne prinesie? Vôbec žiadne. Infiniti je, ako sme už spomenuli, značkou automobilky Nissan a Nissan sú s Renaultom dlhoroční partneri. Motory budú teda tie isté, len označenie sa zmení. Jednu výraznejšiu zmenu pre tím to však prinesie, a to, že by si mala vďaka tejto dohode rakúska stajňa prilepšiť o rovných 7 miliónov libier. V podstate to znamená, že stajňa dostane pohonné agregáty celkom zadarmo. Red Bull Racing bol momentálne jediný z top- tímov, ktorý platil za dodávku motorov do svojich áut.

170146.jpg

Motory s označením Infiniti boli vypustené v roku 1989 do USA, ale v súčasnosti postupne expandujú na trhy v Ázii, Číne, vo Východnej Európe a na trhy Stredného Východu. V Európe sa tieto agregáty objavili koncom roku 2008. Spomínané motory bol už predtým spájané s motoristickým pretekaním, a to v kategórii Indy, kde niesli agregáty značku Infiniti medzi rokmi 1996-2002. Spolupráca tímu Red Bull s motormi Infiniti by mala byť oficiálne potvrdená v utorok počas autosalónu v Ženeve.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri