Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Reakcia Mira Horňáka mladšieho na list prezidentovi SAMŠ

Tuesday, 21. 09. 2010 - 00:00, Miroslav Majláth   

Reakcia Mira Horňáka mladšieho na list prezidentovi SAMŠ

Vážení priatelia,
dovoľte mi reagovať na list smerovaný do rúk prezidenta Slovenskej asociácie motoristického športu, pána Ing. Petra Rotha.

Moje meno je Miro Horňák ml.. Pretekom automobilov sa venujem od mojich šiestich rokov, čiže od roku 1988. Počas mojej pretekárskej kariéry som prešiel postupne cez minikáry, motokáry, formule až k autám. Jazdil som a dodnes aktívne jazdím v rámci pretekov automobilov na okruhu vytrvalostné preteky, sem tam aj šprint, ale v minulosti som sa venoval aj pretekom automobilov do vrchu. Spolupracoval som a naďalej aj aktívne spolupracujem so slovenskými, českými, maďarskými, rakúskymi, ale aj nemeckými tímami a v mnohých z nich som pôsobil aj ako jazdec. Myslím si, že žijeme v demokratickej spoločnosti, kde má každý z nás právo vyjadriť sa a preto by som rád využil túto možnosť. Hlavne teraz, keď sa situácia v automobilovom okruhovom športe začala vďaka niektorým ľuďom podľa mňa zbytočne dramatizovať.

Skôr ako sa dostanem ku samotnej téme, chcel by som sa poďakovať dvom osobám, ktoré sú menované v už spomínanom v liste. Sú nimi autor listu, čiže pán Machánek, ale aj Miro Konôpka, ktorým ďakujem aj v mene divákov za to, že na tratiach v strednej Európe aj v čase krízy vídame vozidlá typu Porsche, Saleen, Viper, DTM....

Pri druhom z nich, čiže Mirovi Konôpkovi by som sa rád pristavil zvlášť. Myslím si, že si nezaslúži slová kritiky v takej miere v akej boli v liste prezentované. Ja osobne spolupracujem s tímom ARC Bratislava už dlhšiu dobu a bol som spolu s ním nielen na pretekoch, ale aj pri aktivitách súvisiacich s pretekmi na rôznych svetových okruhoch. Tím ARC Bratislava, ale aj samotná osoba v podobe Mira Konôpku majú vo svete vybudované dobré meno. Vďaka ich prehľadu o dianí v motoršporte doma i v zahraničí je tento tím jednoznačne akceptovaný zahraničnými tímami a partneri . Myslím si, že Mirove postrehy a myšlienky kam treba smerovať motoršport na Slovensku a strednej Európe majú patričnú vážnosť aj z dôvodu, že Miro Konôpka už dlhé roky buduje špičkový tím, ktorý je vo svete už niekoľko rokov uznávaný a samotný Miro Konôpka tomuto nádhernému športu obetoval osobne veľmi veľa.

Postupne sa nám na Slovenku podarilo vybudovať profesionálne tímy, máme k dispozícii profesionálny pretekársky okruh, profesionálne pretekárske autá a pilotov. Preto by som sa záverom môjho listu rád spýtal niektorých nespokojných kolegov. Povedzte mi, prečo nie sme schopní prijať aj profesionálne predpisy vytvorené profesionálmi z FIA ?????



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri