Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rallye OiLibya de Tunisie: 8. etapa - V hlavnej roli... mousse

Thursday, 30. 04. 2009 - 22:02, Michal Kostka   

Rallye OiLibya de Tunisie: 8. etapa - V hlavnej roli... mousseDominantným spôsobom si s traťou poradil Cyril Despres, k návratu na prvú priečku mu výrazne dopomohli aj problémy súperov. Za Francúzom v etapových výsledkoch zíva veľká diera, ktorú až po trinástich minútach zaplátal Pal Anders Ullevalseter. Až za ním sa v cieli objavil Marc Coma a spokojný veru nebol. Cieľovú čiaru preťal na jedom kolese a jednom ráfiku, po zadnej gume nebolo ani chýru, ani slychu. Dopad na klasifikáciu motocyklov bol zásadný, do jej čela sa s relatívne pohodlným náskokom deviatich minút vrátil Cyril Despres.



Cyril Despres: „Na trať som vyrazil štvrtý a šiel som pomerne kľudne. Po osemdesiatich kilometroch som dostihol Chaleca (Francisco Lopez) a Viladomsa a po ďalších tridsiatich som ich nechal za sebou. Na tankovacom bode na 200. kilometri bol Jordiho mousse už úplne roztavený. Po ďalších sto kilometroch stál z rovnakého dôvodu aj Marc a vtedy som sa dostal pred neho. Od tej chvíle som sa snažil ísť naplno. Nedá sa povedať, že som dnes zvolil tú správnu taktiku, šlo skôr o šťastnú zhodu okolností. Šťastena dnes stála pri mne a dúfam, že ešte chvíľu zostane.“



David Casteu zažil nepríjemnosti s moussom na Dakare a teraz už aj na Tuniskej rally. Strata jednej hodiny a desiatich minút veľa dôvodov na radosť nedáva, rovnako tak aj šieste miesto. Svetlé chvíle naopak zažíva Olivier Pain. Problémy z piatej etapy sú minulosťou, v ôsmej zaznamenal mladý Francúz štvrtý najlepší čas a opäť o čosi znížil stratu na Lucu Mancu a Bruna da Costu, hlavných súperov v kategórii do 450 cm3. Nikoho už asi neprekvapí, že v triede quadov bol zas a znovu najrýchlejší Lionel Laine, za ním sa s minútovým rozostupom umiestnili Karim Dilou a Camelia Liparoti. Suverénne posledný Vladimír Marugov, stíhaný jedným problémom za druhým, má stratu zhruba jeden a pol dňa, v súťaži však vytrvalo pokračuje.



Guerlain Chicherit sa nehodlal zmieriť s umiestnením až za stupňami víťazov, zabojoval a na svoje BMW si urobil ďalší etapový zárez. Za týmto mladým Francúzom sa umiestnil jeho ešte mladší krajan, menovite Nicolas Misslin. Obaja sú talentovaní, obaja sú veľmi rýchli a obaja dokopy majú menej rokov ako tretí Jean-Louis Schlesser, o skúsenostiach ani nehovoriac. Päťnásobný víťaz Tuniskej rally Schlesser tento rok štartuje s novou buggy vybavenou motorom Porsche a tretia priečka z ôsmej etapy je jeho zatiaľ najlepším etepovým umiestnením. Celkovo mu patrí šieste miesto so stratou pol hodiny na piate a s náskokom dve a trištvrte hodiny na siedme.



Časové rozostupy v ôsmej etape nijako výrazne celkové poradie neovplyvnili, prvá trinástka sa dokonca nezmenila vôbec. To znamená, že najvyššie klasifikovaný je už od druhej etapy Orlando Terranova, druhé miesto prekvapujúco drží Christian Lavieille pred tretím Leonidom Novickým. Dnešný víťaz Chicherit je piaty, najlepším v trofeji Wildcat je deviaty Jerome Pelichet, na jedenástke je samotár Ludovic Leloup a hneď za ním vedúci jazdec T2 Artem Varencov. Poradie sa nezmenilo ani medzi kamiónmi, k celkovému triumfu má najbližšie Alain Coquelle.



Piatková etapa sa už celá odohrá znova na tuniskom území a na programe dňa je 275 kilometrov meraných úsekov. Začiatok sa odohrá na piste uprostred hôr, kamene však postupne prenechajú priestor piesočným dunám, v ktorých navigácia nebude vôbec ľahká. Ku koncu sa dostanú na rad rýchle pisty a po nich už len oddych v bivaku uprostred oázy Ksar Ghilane.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri