Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rallye OiLibya de Tunisie: 3. etapa - Despres vracia úder

Saturday, 25. 04. 2009 - 21:52, Michal Kostka   

Rallye OiLibya de Tunisie: 3. etapa - Despres vracia úderTretia etapa medzi Oued Mellah a Ras el Oued konečne dala súťažiaciam príležitosť popasovať sa s náročným terénom, čo všetci jednomyseľne uvítali. Podľa mnohých sa skutočná rally začala práve touto etapou.

V kategórii motocyklov prebieha ďalšie dejstvo tradičného duelu Despres - Coma, z ktorého tento raz vyšiel víťazne francúzsky dvojnásobný víťaz Tuniskej rally (2004, 2005). Do cieľa etapy sa prihnal v najlepšom čase, na druhého Comu získal takmer tri minúty a vrátil sa do vedenia. Obaja továrenskí jazdci sa začínajú pomaly ale isto vzďalovať zvyšku štartového poľa, David Casteu a Francisco Lopez strácajú už cez desať minút. V prvej sedmičke má značka KTM ešte ďalších troch zástupcov, za Jordi Viladomsom a skúseným Pal-Anders Ullevalseterom sa drží mladý, 24-ročný Poliak Jakub Przygonski. Český jazdec Marek Podlipný si pohoršil o tri priečky, z dvanástky klesol na pätnástku.



Na čelo klasifikácie triedy do 450 cm3 sa vrátil Olivier Pain, celkovo mu patrí ôsma priečka. Lionel Laine si uplatnil monopol na víťazstvá medzi quadmi, v troch etapách vybojoval tri víťazstvá. Rovnaký kúsok sa síce nepodaril Fredovi Alardovi v triede Open, strata jeden a pol minúty na dvojicu Lachaume/Malartre však v celkovom poradí nezohrala zásadnú rolu.



Trojica najrýchlejších v kategórii automobilov si zopakovala umiestnenie z predchádzajúceho dňa, prvý bol teda Orlando Terranova, druhý Leonid Novickij a tretí Nicolas Misslin. Práve jazda mladého Francúza evokuje dojem, akoby z cross country scény nebol odišiel, pritom v skutočnosti má za sebou päť rokov dlhú pauzu strávenú na okruhoch. To štvrtý Eric Vigouroux je stálicou tohto športu a na jeho extravagantný Chevrolet Silverado je vždy radosť pozerať. Rovnako atraktívny a konkurencieschopný je však aj prototyp Dessoude piateho Christiana Lavieilla.



Víťaz nedávno skončenej Desert Challenge, člen tímu X-Raid Russia, Guerlain Chicherit sa počas etapy zavesil na Jean-Louis Schlessera, ktorý však spravil navigačnú chybu a Chicherit ju zopakoval. Vo výsledku však dopadol lepšie ako skúsený matador, ktorý zapadol do bahennej pasce. Chicherit nezaváhal a so slovami „Nechem ťa poraziť v blate, ale na piesku“ vytiahol Schlessera na pevnú pôdu. V triede T2 sa poradie mení zo dňa na deň, v tom treťom bol najúspešnejší Artem Varencov. Rovnaká situácia je aj medzi kamiónmi, tretím víťazom v troch dňoch sa stal Sylvian Besnard.

Na prvý víkendový deň pripadla 280 kilometrov dlhá etapa, po ktorej vstúpia súťažiaci na líbyjské územie.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri