Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

34. Rallye Monte Carlo: Pred štartom

Wednesday, 20. 01. 2016 - 15:24, Tomáš Vrábel   

34. Rallye Monte Carlo: Pred štartom

Rally Monte Carlo 2016 začína už zajtra 21.1.2016. Posádky mali v posledných dňoch plné ruky práce s testovaním, ako aj obhliadkami tratí v nádhernom prostredí Monaka a francúzskych Álp. Prinášame vám vyjadrenia jazdcov pred štartom.

Tibor Szabosi;sf-0439.jpg

Sébastien Ogier: Neviem si predstaviť lepšiu rally na úvod sezóny. Monte som v minulých rokoch vyhral a samozrejme by som to chcel zopakovať aj v tomto ročníku. Pre mňa je to najdôležitejšia súťaž sezóny. Významný faktor tu zohráva voľba pneumatík. Sme zároveň dosť zavislí na našich ľadových špiónoch.

Tibor Szabosi;h7p4988-5.jpg

Jari-Matti Latvala: Rally Monte Carlo je niečo výnimočné. Podmienky v Alpách sa menia každú minútu. Na strane kopcov, kde svieti slnko je trať úplne rozdielna od strany, kde je tieň. Čím lepšia je komunikácia s ľadovými špiónmi, tým lepší výsledok môžeme očakávať. Už len samotná predstava, že si preberám víťazný pohár pred palácom v Monte Carle ma každý rok neuveriteľne motivuje.

Tibor Szabosi;h7p5254-6.jpg

Thierry Neuville: Rally Monte Carlo je úžasné podujatie a je skutočným potešením tu súťažiť, aj napriek tomu, že súťaž dokáže jazdcom ukázať aj svoju odvrátenú tvár. Celú zimnú prestávku sme strávili testovaním novej generácie i20 WRC a správaním auta sme nadšení. Auto je vylepšené vo všetkých smeroch a navyše vyzerá skvele.

Tibor Szabosi;sf-0601.jpg

Dani Sordo: Už sa nemôžem dočkať štartu v Monte Carle. Je to prvá súťaž sezóny a debut s našim novým Hyundai i20 WRC. Táto súťaž je na úvod sezóny skutočnou výzvou, je jedinečná a nevyspytateľná. Auto sa na testoch správalo výborne, teším sa na to ako bude fungovať na skutočných rýchlostných skúškach. V poslednom ročníku som tu obsadil šiestu priečku. Mojim cieľom je toto umiestnenie ešte vylepšiť, avšak všetkým je jasné, že na Rally Monte Carlo sa môže stať hocičo.

Tibor Szabosi;h7p4700-4.jpg

Mads Ostberg: Rally Monte Carlo je klasika. Je to fantastická súťaž so skvelými rýchlostnými skúškami, ale náročnosť a množstvo prekážok, s ktorými sa musíme počas súťaže vysporiadať je neuveriteľné. Táto súťaž sa nedá naučiť. Zakaždým, kedy tu štartujem je všetko úplne iné a som si istý, že to tak bude aj tento rok. Dúfam v množstvo snehu a náročnú voľbu pneumatík! Zároveň je to prvý krát po veľmi dlhej dobe, keď budem sedieť v jednom aute s Olom Floene. Pri takejto zmene vždy chvíľu trvá, kým sa spolupráca doladí k dokonalosti, ale myslím, že v tomto prípade nám to nebude spôsobovať žiadne problémy.

Copyright manufacturer;152465-camilli01mc16sv044.jpg

Eric Camilli: Naozaj sa veľmi teším na môj premierový štart v tíme M-Sport s autom Ford Fiesta RS WRC. Všetci samozrejme vieme, že je to náročná súťaž so skutočne extrémnymi podmienkami, ale adrenalín je vysoký a nemôžem sa už dočkať štartu. Keďže pochádzam z Niece, je to vlastne moja domáca súťaž, ale nemyslím si, že by som mal vďaka tomu nejakú výhodu.

Tibor Szabosi;sf-0375.jpg

Kris Meeke: Nie je to len začiatok novej sezóny, je to aj štart novej kapitoly v mojom živote. Som veľmi rád, že môžem štartovať na Rally Monte Carlo v tíme Abu Dhabi Total WRT s Citroenom DS3 WRC. Samozrejme, nie som v rovnakej situácii, ako iný jazdci. Necítim sa byť pod veľkým tlakom, hlavne preto, že v tejto sezóne nebudeme bojovať o popredné bodové umiestnenie. Budem sa snažiť robiť čo sa bude dať a zároveň získať maximum skúseností.

Tibor Szabosi;h7p5365-6.jpg

Stéphane Lefebvre: Monte Carlo je súťaž, kde sa mi v minulosti veľmi darilo. Vyhral som tu svoju triedu v roku 2011 a v minulom roku som si tu zabezpečil víťazstvo vo WRC2. Bolo by skvelé získať v tomto ročníku dobrý výsledok v najvyššej kategórii a dokázať, že je so mnou súperi musia počítať. Mám rád miestne trate, ale budem k ním pristupovať s plným rešpektom, ako sa na takúto legendárnu súťaž patrí.

Tibor Szabosi;h7p5375-5.jpg

Martin Koči: Rallye Monte Carlo je pre nás veľká výzva a ideálny vstup do sezóny. Je to jedno z najťažších podujatí sezóny kvôli premenlivým podmienkam. Po obhliadkach môžem povedať že tento rok nebude výnimkou. Pri výbere preumatík bude potrebné robiť veľké kompromisy, naviac tohto roku štartujeme v predokolkou (Citroën DS3 R3T), takže správny výber pneumatík bude pri súčasnom počasí rozhodujúcejší ako pri štvorkolke. Chceme bojovať o čelné pozície, avšak chceme zo začiatku zvoliť opatrnejšiu taktiku, aby sme sa zohrali s autom a neriskovali viac ako je nutné. Následne budeme reagovať na vývoj časov v triede. Do štartu máme ešte jeden deň, ale už dnes sa dá povedať že pokiaľ sa počasie významne nezmení, tak na každej RS bude mix všetkých povrchov, vrátane snehu.

Tibor Szabosi;h7p9930-8.jpg

Rasťo Chvála: Pocity pred štartom na Rallye Monte Carlo máme zmiešané. Je to zmes obáv, veľkého rešpektu a radosti. Je to v podstate kompletná slovenská sezóna v jednom čo sa kilometrov týka, nehovoriac o náročnosti trás, ich rozmanitosti a zmien tempa, s ktorou sa to ani náhodou porovnávať nedá. Zažívame čosi čo sme v takejto intenzite ešte asi nezažili. V adaptovaní na tieto náročné podmienky nám pomáha ústretovosť a profesionalita organizátorov, kolegiálna atmosféra medzi jazdcami ktorá panuje pri tréningoch, keď trénujeme po boku najzvučnejších mien rallyšportu. Je vidieť obrovskú profesionalitu továrenských teamov ktoré sú v kontraste s našimi možnostami. Máme za sebou tri náročné dni v aute pri obhliadkach. Našim cieľom je absolvovanie celej rally, čo vôbec nepovažujem za malý cieľ, keďže na každom kilometri je aspoň jedno miesto kde sa ani netreba veľmi "snažiť" aby sme tam pochovali svoje nádeje. Rozhodne si však chceme celú rally užiť.

mapa-8.jpg

Program súťaže:

Streda, 20 Január: shakedown v meste Gap (route de la Garde) od 16:00 to 18:00
Štvrtok, 21 Január: štart prvého dňa "Monaco-Gap" o 18:15pm z Monaka (Place du Casino). Cieľ v Gape od 23.53pm medzitým dve rýchlostné skúšky s dĺžkou 41.34km spolu.
Piatok, 22 Január: štart druhého dňa "Gap-Gap" o 8:45. Cieľ od 17:45, ktorý nasleduje po šiestich meraných úsekoch s celkovou dĺžkou 115.52km.
Sobota, 23 Január: štart tretieho dňa "Gap-Monaco" o 18:40am. Cieľ v Monaku od 19:40pm , ktorý nasleduje po piatich rýchlostných skúškach s celkovou dĺžkou 172.75km.
Nedeľa, 24 január: štart štvrtého dňa "Monaco-Monaco" o 7:12. Cieľ od 13:39, ktorý nasleduje po troch rýchlostných skúškach s celkovou dĺžkou 45.28km.

timetable.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri