Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rallye Dakar 2010 povedie opäť púšťou Atacama

Thursday, 04. 06. 2009 - 11:03, Andrej Haverda   

Rallye Dakar 2010 povedie opäť púšťou AtacamaUsporiadatelia Rallye Dakar včera v Paríži predstavili plán štrnástich etáp budúceho ročníka slávneho preteku. Rovnako ako tohto roku sa súťaž uskutoční v Argentíne a Chile, ponúkne však pestrejšie trasy. Niektoré z nich povedú opäť naprieč púšťou Atacama, ktorá je najsuchším miestom planéty.
                                                                                                               

Pretekári odštartujú 2. januára z argentínskej metropoly Buenos Aires, kam je na 16. januára naplánovaný aj cieľ. Etapy budú tentoraz rovnomerne rozdelené medzi obidva usporiadateľské štáty, ako do počtu, tak do dĺžky. Trasa celkom bude merať 8600 kilometrov, z čoho 5200 tvoria merané úseky.

„Atacama je ešte suchšia než africké púšte. Nie je tam absolútne žiadna vegetácia. V rallye bude teda množstvo piesku, ale ponúkne ďaleko viac druhov krajiny – od holých plání, cez púštne duny, až po úpätia hôr,“ prehlásil športový riaditeľ preteku David Castera.
                                                                                               
 
Vyriešený bude aj problém z tohtoročného Dakaru, v ktorom boli trate po prejazde motocyklistov veľmi ťažko zjazdné pre automobily a kamióny. V nasledujúcom ročníku sa preto budú ich trasy líšiť.

Usporiadatelia dúfajú, že navzdory svetovej ekonomickej kríze prilákajú aspoň rovnaký počet účastníkov ako tohto roku, kedy sa pretek premiérovo konal v Južnej Amerike. Tam bol preložený kvôli teroristickým akciám, ktoré ohrozovali priebeh rallye v africkej púšti.






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri