Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Železniki 2024 ... boj do posledných kilometrov priniesol bronz

Thursday, 04. 07. 2024 - 07:23, Public relations   

Rally Železniki 2024 ... boj do posledných kilometrov priniesol bronz

Ďalšou súťažou zarátavanou do seriálu Central Europen Zone (CEZ) bola Slovinská 11. Rally Železniki , ktorá sa uskutočnila 29.- 30.6.2024. Usporiadateľ pripravil  trať o celkovej dĺžke 361,59 km, z toho 94,50 km rýchlostných skúšok. Súťažný program bol rozdelený do dvoch etáp. Piatková etapa začínala poobedným štartom obsahujúcim štyri rýchlostné skúšky a v sobotu posádku čakala druhá etapa s ďalšími šiestimi meranými úsekmi.

Uroš Modlic;240629-zel-1695.jpg

Naša posádka Ing. Vlastimil Majerčák a Ing. Jakub Slovák už od štvrtkovej ohliadky trate  zhodnotila, že usporiadateľ znovu pripravil veľmi technickú a náročnú trať v prekrásnom prostredí Slovinskej prírody. Letné počasie hneď od začiatku avizovalo saunové teploty. Tie nás na jednej strane tešili a na tej druhej strašili “uvarením“. Bolo jasné, že na tejto trati bude veľmi záležať na správnom nastavení auta. Toto podujatie už nie je pre náš tím neznámou a vsadilo sa pri nastavení techniky v podobe Fordu Fiesta Rally2 na istotu s predchádzajúcich ročníkov. Miestne trate sú veľmi špecifické, nie je ich možné  prirovnať k žiadnym ktoré sa  jazdia u nás. Úzke a šmykľavé asfalty v podstate bez rovín so stúpaním do veľkého prevýšenia a potom zas šialené klesanie zákruty do zákruty. Obrovskú rolu tu samozrejme hrá aj správna voľba pneumatík.

Uroš Modlic;240630-zel-3403.jpg

Prejazd prvej piatkovej sekcie v podobe dvoch rýchlostných skúšok potvrdil naše ambície bojovať o popredné pozície. Bolo nám hneď jasné aké ťažké bude držať krok s domácou špičkou, ale odhodlanie celého tímu bolo obrovské. V prvej servisnej zóne prebehla technika kontrolou a zariskovalo sa so zmenou  obutia. To sa ukázalo hlavne v poslednej piatkovej RS ako nie veľmi šťastné riešenie, čo malo za následok prepad z tretieho miesta na piate. Vlasto s Kubom prespávajú do ďalšej etapy na piatom mieste absolútne.

Uroš Modlic;240629-zel-3194.jpg

Sobotné ráno neostalo nič dlžné letnému počasiu a našu namotivovanú posádku hnalo do útoku pre stratenú včerajšiu pozíciu. Pneumatiky tento krát už zvolené na istotu, a hneď po prvej sekcii chlapci získavajú späť tretie miesto v absolútnom poradí. Bolo zrejmé, že toto miesto je potrebné udržať, nakoľko na prvé dve miesta bolo už stratu dohnať nemožné. Boj o tretie miesto sa okamžite stal prioritou. S istotou sme vedeli, že domáci matador sa nevzdá bez boja. V ďalších dvoch sekciách sa strhlo úžasné súťaženie medzi našou posádkou a domácim Klemenčičom s Ošlajom na vozidle Škoda Fabia R5. Súboj o sekundy, úžasné prejazdy a maximálne nasadenie nám hneď pripomenulo nedávny súboj s Robom Kolčákom na tohtoročných Tatrách. Áno, toto je to správne, toto je ten správny adrenalín, sekunda sem, sekunda tam ... až do poslednej chvíle. Rozdiel do záverečnej RS je 2,8 sekundy v prospech Vlasta s Kubom. Opäť sa rozhodlo v poslednom meranom úseku, ktorý naši chlapci poriadne zatiahli a druhý najlepší dosiahnutý čas v tejto skúške zabezpečil 3.miesto v absolútneho poradia.

Uroš Modlic;240630-zel-8122.jpg

Máme radi tento pretek. Aj tento rok sa tu zišla slušná konkurencia v zastúpení ôsmich štátov. Technika fungovala, mechanici a posádka fungovali na 110%. Cieľovou rampou Vlasto s Kubom prechádzajú na 3. mieste absolútneho poradia, na 3. mieste vo svojej triede  a získavajú cenné body za 3. miesto v CEZ1. Smelo môžeme hodnotiť toto podujatie ako veľmi úspešné, z čoho máme obrovskú radosť. Aj touto cestou obrovské poďakovanie celému tímu, posádke a hlavne naším partnerom spoločnosti PETROLTRANS, a.s. a DOUVE AGRO s.r.o., PROGRESS TRADING, a.s., APARTMÁNY TATRY, TATRACINKY, KOŠICKÁ ODŤAHOVKA 24, PIRELLI, H2 SECURITY a všetkým tým, ktorí nás akokoľvek podporujú.  Poďakovanie patrí aj usporiadateľom a samozrejme Vám fanúšikom. GRATULUJEME všetkým víťazom a tešíme sa na ďalšie podujatie ktorým pre nás budú Rally Košice.                                                                                                                

Ján Slovák PTRT

Uroš Modlic;240630-zel-8259.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri