Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: Klasika v novom šate

Monday, 07. 06. 2010 - 13:58, Michal Kostka   

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: Klasika v novom šate

Súťaž s novým menom a s novou víziou je postavená na pevných základoch, veď Baja Vodafone 1000, vo Svetovom pohári neskôr známa ako Rali Transibérico, sa v Portugalsku jazdí už od roku 1988. To prinútilo organizátorov z Automóvel Club de Portugal zamyslieť sa nad novým konceptom. Výsledkom ich iniciatívy je nová európsko-africká rally.  

www.estorilportimaomarrakech.com;Pred štartom

Estoril a Portimão sú dve kľúčové mestá na Starom kontinente a postarajú sa o súťažné dianie prvých troch dní. Ďalších päť dní už bude patriť Maroku, s cieľom v Marakéši. Počas ôsmich dní prekonajú posádky celkom 3.872,65 km, z čoho na desať rýchlostných skúšok (RS) pripadá 1.794,46 km. Rally je nielen tretím podujatím Svetového pohára FIA, zaradená je aj do portugalského kalendára. Hodnotenie pre domáci šampionát sa uzavrie po piatej RS, ešte na európskom území.

 www.estorilportimaomarrakech.com;Miguel Barbosa / Miguel Ramalho - Mitsubishi Racing Lancer

Portugalská scéna je jedna z najkvalitnejších v Európe a mnohí domáci jazdci už dlho túžia po africkom dobrodružstve. Záujmom štartovať na nej sa netajili ani Carlos Sousa a Elisabete Jacinto, dve z najjagavejších domácich hviezd. Nakoniec sa však z rôznych dôvodov ani jeden z nich na novej rally nepredstaví. Carlos Sousa jednal o možnosti štartu s JMB Stradale Off-road aj s X-Raidom, nepodarilo sa mu však vyrokovať prijateľné podmienky. Elisabete Jacinto povzbudená historickým prvenstvom na Tuniskej rally zas sústredí prípravu na víťazné repete v Marockej rally.

www.estorilportimaomarrakech.com;Eric Vigouroux / Alexander Winocq - Chevrolet Silverado

V štartovej listine nechýbajú priebežní lídri svojich seriálov: za Portugalsko Miguel Barbosa (Mitsubishi Racing Lancer), za Svet Leonid Novickij (BMW X3 CC). V roli vyzývateľov sa predstavia domáci Filipe Campos (BMW X3 CC) či Rui Sousa (Isuzu D-Max Proto), prvý štart s novou technikou absolvuje Erik van Loon (Mitsubishi Racing Lancer), jeden z posledných so starou zas Eric Vigouroux (Chevrolet Silverado). Celkovo v medzinárodnej klasifikácii štartuje štyridsať posádok, v národnej ďalších sedem.

 www.estorilportimaomarrakech.com;Filipe Campos / Jaime Baptista - BMW X3 CC

Možnosť zajazdiť si v africkom piesku využilo aj pätnásť motocyklistov. Na poslednú chvíľu sa účasti zriekol Cyril Despres, dôvodom je liečenie zranenej ruky. O čo najlepší záskok sa bude pokúšať jeho tímový kolega Ruben Faria (KTM 690 Rally), proti ktorému vytiahla armáda „štyristo päťdesiatok." Vysoko mieria nielen David Casteu (Sherco 450 Rally) či Frans Verhoeven (BMW G 450 X Rally) ale aj Hélder Rodrigues (Yamaha WR 450) a domáci talent David Megre (KTM EXC 450 R).

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech štartuje prvými dvoma RS v nedeľu 6. júna a po celkom ôsmych etapách končí o týždeň neskôr v marockom Marakéši.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri