Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: 2. etapa

Tuesday, 08. 06. 2010 - 15:05, Michal Kostka   

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: 2. etapa

Druhý deň súťaže z Portimãa do Marakéšu sa Filipe Camposovi vydaril rovnako ako ten prvý. Vďaka bezchybnému výkonu a spoľahlivosti svojho BMW X3 CC zotrval na prvej priečke priebežného poradia. Navyše vďaka neustálemu prídelu bodov sa vrátil aj na prvé miesto národného šampionátu. Na oboch frontoch mu situáciu uľahčilo odstúpenie Miguela Barbosu. Od začiatku rally frustrovaný Barbosa nedokončil druhú etapu kvôli problémom s motorom, má však v úmysle v súťaži pokračovať aj napriek penalizácii. V rovnakej situácii sa ocitol tiež Rui Sousa a aj on je odhodlaný súťaž nevzdať.

www.estorilportimaomarrakech.com;Edgar Condenso / Nuno Silva - Isuzu D-Max

Obe RS druhého súťažného dňa (188,8 km a 14,7 km) dokončil v najlepšom čase Campos a zvýšil svoj náskok na viac než jedenásť minút. „Bol to pre nás dobrý deň. S výsledkom sme spokojní , najmä čo sa portugalského šampionátu týka," uviedol Campos.

Správnou nohou do súťaže vkročil Hélder Oliveira. Ani opotrebované pneumatiky, ani prach mu nezabránili v postupe vyššie a po dvoch etapách je už na druhej priečke. „Bol to ťažký deň, pre nás však dobrý. Išli sme na ojazdených pneumatikách a nejaký čas sme boli v prachu Erika van Loona. Potom však minul odbočku a dostali sme sa pred neho."

www.estorilportimaomarrakech.com;Paulo Ferreira / Jorge Monteiro - Toyota Land Cruiser

Tretí van Loon neustále chváli svoje Mitsubishi: „Spravil som pár chýb, minul zopár odbočiek, ale to len preto, že auto je tak skvelé a tak rýchle, že aj keď som mal brzdiť, tak som šiel na plný plyn."

Leonid Novickij, ktorého v prvej etape z piesočnej pasce vytiahol Ricardo Leal dos Santos, sa 80 kilometrov dusil v prachu Bernarda Moniz da Maiu. V etape aj napriek tomu získal dve druhé miesta a celkovo sa posunul na štvrté. Jeho záchranca dos Santos absolvoval posledných 50 kilometrov s vädnúcimi brzdami. Po technických portugalských tratiach sa už nevie dočkať Afriky, kde je pre jeho BMW X5 predsa len vhodnejší terén.

www.estorilportimaomarrakech.com;David Casteu - Sherco 450 Rallye

Už do prvej desiatky sa prepracovali dvaja najlepší z triedy T2. Na deviatke je Mário Dinis Lucas (Mitsubishi Pajero), desiata je najmladšia posádka v súťaži, Ricardo Porém (21 rokov) s bratom Manuelom (19 rokov). Triedu T8 vedie jednu RS pred koncom Paulo Ferreira (Toyota Land Cruiser), s takmer polhodinovým náskokom na Paula Sousu (Mitsubishi Pajero).

Priebežné poradie po druhej etape:
1. Filipe Campos / Jaime Baptista BMW X3 CC 5h 08m 17s
2. Hélder Oliveira / José Marques Nissan Pathfinder + 12m 55s
3. Eric van Loon / Eric Verhoef Mitsubishi Racing Lancer + 15m 31s
4. Leonid Novickij / Andreas Schulz BMW X3 CC + 23m 03s
5. Ricardo Leal dos Santos / Paulo Fiúza BMW X5 + 26m 26s

www.estorilportimaomarrakech.com;Leonid Novickij / Andreas Schulz - BMW X3 CC

V jednej stope sa dopredu začal predierať David Casteu, dlhšiu z dvoch RS zdolal najrýchlejšie. Na priebežne vedúceho Héldera Rodriguesa stráca z tretieho miesta štyri a pol minúty. „Úžasná etapa! Od začiatku som útočil a ešte pred tankovaním som dostihol Fransa (Verhoevena) a dostal sa z jeho prachu. Videl som pred sebou Rubena (Fariu), ale radšej som neriskoval a dokončil etapu v kľude."

Rodrigues v pondelok stratil len pár sekúnd a udržal sa na prvom mieste. Štvrtá RS sa, rovnako ako prológ, stala korisťou Luísa Correiu a nováčik aj po druhý raz nocoval na druhej priečke. „Trať nebola príliš značená, neustále som musel využívať road book a s tým sa stále ešte len učím pracovať."

www.estorilportimaomarrakech.com;Mário Patrão - Suzuki RMX-Z

Ruben Faria a Frans Verhoeven klesli o jednu priečku na štvrté, resp. piate miesto. Úradujúci cross country šampión Mário Patrão trochu poblúdil, strata však nebola veľká a celkovo je šiesty.

Priebežné poradie po druhej etape:
1. Hélder Rodrigues Yamaha WR 450 5h 29m 10s
2. Luís Correia Yamaha YZ 450 F + 2m 41s
3. David Casteu Sherco 450 Rallye + 4m 48s
4. Ruben Faria KTM 690 Rally + 5m 14s
5. Frans Verhoeven BMW G 450 X + 10m 57s

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri