Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Tríbeč obohatia účastníci Slovenského Rally Pohára

Friday, 29. 04. 2011 - 12:35, Daniel Mandzi   

Rally Tríbeč obohatia účastníci Slovenského Rally Pohára

Už len necelý mesiac delí priaznivcov rýchlych kôl od štartu tohoročnej novinky v kalendári D-MACK Tyres Rally 2011 - Majstrovstiev Slovenska - XII. ročníka Rally Tríbeč. Topoľčianska súťaž ponúkne  priaznivcom rallyšportu pestrý koktail, namiešaný z nezovšednených tratí, okúzľujúceho prostredia tríbečského pohoria a z nabitej zostavy najlepších slovenských jazdcov, ktorí budú neďaleko slovensko-českých hraníc zápoliť o tretiu tohoročnú porciu bodov.

Peter Vranský;mg-8082.jpg

Rally Tríbeč však nie je určená len špičkovým jazdcom typu Béreša, Grzyba, Drotára či Melichárka. Okrem šampionátu D-MACK Tyres RALLY 2011 (MSR) je súťaž zaradená i do kalendára stále sa rozvíjajúceho Slovenského Rally Pohára (SRP), ktorý vznikol v roku 2009 s cieľom zjednodušiť a uľahčiť začínajúcim posádkam ich prvé krôčiky v tejto náročnej disciplíne. Myšlienka dať možnosť okúsiť kúzlo rally i jazdcom bez štedrého sponzorského zázemia sa celkom rýchle ujala, o čom svedčí neustále sa rozširujúci okruh záujemcov o štart. Jazdci SRP absolvujú oproti účastníkom „ostrého" majstrovstva Slovenska približne tretinovú dĺžku trate a ani technické nároky na ich vozidlá nie sú tak veľké ako u kolegov z „veľkého" šampionátu. To však rozhodne neznamená, že by SRP bol ľahkou záležitosťou. Pomerne krátka trať, na ktorej nie je čas na dlhé rozhliadanie sa, a vyrovnané pole súťažných vozidiel (môžu štartovať iba vozidlá s pohonom jednej nápravy a s objemom motora do 2000 cm3) naznačujú, že jednou zo základných podmienok úspechu je nepoľaviť z nasadenia od začiatku až do konca.

Peter Vranský;mg-6782.jpg

V Topoľčanoch čaká na súťažiacich v SRP 34 km rýchlostných skúšok, ktoré zahrňujú jeden prejazd oboma klasickými úsekmi (RS Uhrovecká a Tríbečská) a dva prejazdy mestským okruhom v centre Topoľčian. Štart prvej súťažnej posádky je naplánovaný na 11:45 hod, odovzdávanie cien víťazným posádkam príde na rad o 17:30 hod - len niekoľko okamihov pred príjazdom špičky MSR.

Peter Vranský;mg-8047.jpg

Na informácie, ktoré posádky v rámci rally pohára toho roku uvidíme, je zatiaľ ešte skoro. Mnohé v tomto ohľade naznačí začínajúca sa Rally Prešov, ktorá pre účastníkov SRP obstará prvé tohoročné meranie síl. Už teraz je však isté, že trón šampióna ostane uvoľnený, lebo vlaňajší víťaz Peter Lorenčík (Mitsubishi Lancer EVO X) po suverénom výkone v predchádzajúcej sezóne prešiel medzi „veľkých chlapcov". Dôvod je jednoduchý: na rozdiel od vlaňajška nie je v rámci SRP umožnený štart štvorkolkám s preplňovaným motorom.

Text: Jiří Dokulil, tlačový tajemník



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri