Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Rally Šprint Gyňov- Do tretice všetko dobré!

Monday, 16. 03. 2009 - 20:57, Zdenka Frývaldská   

Rally Šprint Gyňov- Do tretice všetko dobré!V obci Gyňov sa v sobotu, 14.3.2009 uskutočnili v poradí už tretie preteky na tamojšom okruhu. Organizátorom podujatia samozrejme nebol nikto iný ako PD autosport v spolupráci s touto obcou.



Peter Vranský;031.jpg

Celý týždeň sme boli v očakávaní, aké počasie nám vyjde na tento deň. V štvrtok a piatok totiž na východe Slovenska pršalo aj snežilo, a tak sme sa báli, že ani sobota nebude práve najkrajšia. No opak bol pravdou. Ráno sme sa zobudili do krásneho slnečného počasia, ktoré vydržalo po celý deň.

Peter Vranský;139.jpg

Trať bola však úplne zablatená, preto sa Peťo Danielis rozhodol pre vynechanie plánovaných šotolínových výjazdov. Bolo to určite veľmi dobré rozhodnutie, veď veľa jazdcov, ktorí štartovali v úvode nezvládlo ani prvý retardér cez blato, tak vo väčšom blate by to bolo ešte horšie.

Peter Vranský;457.jpg

Prihlasovanie jazdcov bolo ukončené o deviatej hodine ráno. Na štart sa tak postavilo 80 posádok. Ako prvé odštartovali ženy. Tie mali asi najhoršie podmienky, lebo trať bola ešte mokrá a zablatená. Ale nič vážne sa žiadnej z nich našťastie nestalo. Po ženách nastúpili posádky z tried N1, N2, N3 a napokon najsilnejšia trieda N4. Preteky boli viackrát prerušené, no asi najhoršie to bolo hneď po odjazdení pár áut, keď sa na trať vydala aj záchranka. Nevedeli sme čo sa deje, no napokon sa k nám dostala správa, že jeden z činovníkov sa zranil, keď pomáhal posádke Igor Bednár- Janka Brehová dostať sa naspäť na trať po výjazde mimo nej. Preteky tak boli prerušené približne na hodinu.

Peter Vranský;071.jpg

Prvé kolo potom pokračovalo už bez ďalšej ujmy na zdraví. Veľa pretekárov však aj tak nezvládlo trať a zopár z nich bolo aj diskvalifikovaných. Už na začiatku organizátori niekoľkokrát upozornili jazdcov, aby nezabudli zastaviť na STOPke. No aj tak to niektorí vôbec nerešpektovali.

Peter Vranský;345.jpg

Druhé kolo sa uskutočnilo na skrátenej trati, keďže sa už pomaly stmievalo. Na mnohých miestach už vôbec nebolo blato. Trať bola pekne preschnutá a vďaka tomu sa dali zajazdiť veľmi dobré časy. Všetko prebehlo rýchlo a bez problémov.

Peter Vranský;149.jpg

Koniec pretekov a vyhlásenie víťazov sa uskutočnili niečo po sedemnástej hodine. Celkovým víťazom sa stal Jozef Béreš jun., za ním bol Jozef Béreš sen. a na treťom mieste skončil Jozef Kriška. Absolútnym víťazom a aj víťazom jednotlivých tried gratulujeme a všetkým zúčastneným želáme veľa úspešne prejdených kilometrov.

Peter Vranský;250.jpg

Už po tretíkrát sa ukázala veľmi dobrá práca organizátorov, ktorí mali čo robiť aj po odstúpení niektorých sponzorov. Tešíme sa na ďalšie podujatie organizované PD autosportom a ďakujeme za výborne vykonanú prácu.

Peter Vranský;056.jpg

Najbližšie amatérske podujatie sa uskutoční na Veľký Piatok, dňa 10.4.2009 v Revúcej, ktoré bude zaradené do seriálu MRC. Tešíme sa na vysokú účasť jazdcov a prajeme pekný zážitok z pretekov.

Peter Vranský;525.jpg

Výsledky:

Trieda ženy:

1. Debnárová Michaela
2. Egerszegi Noemi
3. Klusová Mária / Zemanová Nikola

Trieda Juniori:

1. Krbaťa Miroslav JR. / Krbaťa M
2. Egerszegi David / Egerszegi Noemi

Trieda N1:

1. Kulcsár Ján
2. Debnár František Ing.
3. Harsanyi Ľudovít / Hánesz Štefan

Trieda N2:

1. Juhász Erik
2. Pigula Peter
3. Strmý Ivan

Trieda N3:

1. Kriška Jozef
2. Haluška Peter / Fabián Radoslav
3. Eliáš Ľubomír

Trieda N4:


1. Béreš Jozef ml.
2. Béreš Jozef st.
3. Turek Peter

Celkové výsledky nájdete na stránke pdautosport.szm.sk.






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri