Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rally Monte Carlo za dverami

Saturday, 09. 01. 2016 - 06:02, Tomáš Vrábel   

Rally Monte Carlo za dverami

Zimná prestávka v majstrovstvách sveta v rally sa chýli ku koncu. Už 18. januára sa v Monte Carle začína nový 14 dielny majstrovský kolotoč. V štartovnej listine figuruje 118 posádok, z toho 15 v kategórii WRC.

Medzi prihlásenými nechýba kompletný tím VW Motorsport, na čele s úradujúcim šampiónom Sebastianom Ogierom a tímovou dvojkou Jari-Mati Latvalom. Prekvapenie nastáva v tíme „VW Motorsport II" v podobe zmeny spolujazdca Andreasa Mikkelsena. Jeho „tradičného" spolujazdca Ola Floene v sezóne 2016 nahradí Andreas Jaeger.

Martin Trenkler;mg-4965.jpg

Dani Sordo a Thierry Neuville budú na Rally Monte Carlo reprezentovať tím HyundaiShell WRT, pričom budú premiérovo sedlať novú techniku Hyundai i20 WRC. Hayden Paddon bude na úvodnom podniku majstrovstiev sveta štartovať s autom i20 WRC špecifikácie 2015. Úlohu tímovej jednotky by mal v nastávajúcej sezóne hrať španiel Dani Sordo.

Martin Trenkler;mg-6286-1.jpg

V tíme M-Sport sa predstaví úplne nová jazdecká zostava, ktorú tvoria jazdci Mads Ostberg a nováčik Eric Camilli. M-sport vkladá nádeje aj do asfaltového špecialistu Bryana Bouffiera, ktorý bude na Rally Monte Carlo štartovať ako privátny jazdec Fiesty RS WRC. Na súkromných vozidlách Ford Fiesta RS WRC sa predstavia aj jazdci Lorenzo Bertelli, Ott Tänak a Robert Kubica.

Martin Trenkler;mg-4909-2.jpg

Po ukončení továrenskej podpory Citroenu pre nasledujúcu sezónu vznikol nový AbuDhabiTotalWorld Rally Team, ktorý budú na úvodnom podniku reprezentovať jazdci Kris Meeke, Stéphane Lefrbvre a dopĺňať ich bude taliansky súkromník Felice Re.

Späť do silnej konkurencie v kategórii WRC2 sa vracia Elfyn Evans, ktorý v posledných dvoch sezónach štartoval vo vrcholovej kategórii s vozidlom FordFiesta RS WRC.

Martin Trenkler;mg-6799-4.jpg

V kategórii WRC3 bude s vozidlom Citroen DS3 R3T štartovať aj úspešný slovenský reprezentant Martin Koči, ktorý tu v minulom ročníku bojoval o popredné umiestnenie vo WRC2 s vozidlom FordFiesta R5, bohužiaľ v predposlednej RS odstúpil pre haváriu.

Martin Trenkler;mg-4720-3.jpg

S Peugeotom 208 R2 odštartuje ďalší Slovák v štartovej listine Rally Monte Carlo 2016, Rastislav Chvála, ktorý tu po úspechoch na domácich tratiach, absolvuje svoju premiéru v majstrovstvách sveta.

Zoznam prihlásených posádok

Martin Trenkler;mg-5518-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri