Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier víťazom Francúzskej rally, prekvapivé druhé miesto Mini so Sordom, tretí Hirvonen

Monday, 03. 10. 2011 - 09:05, Daniel Mandzi   

Ogier víťazom Francúzskej rally, prekvapivé druhé miesto Mini so Sordom, tretí Hirvonen

Posledné dejstvo Rallye de France Alsace neprinieslo voči sobote žiadne zmeny. Teda až na dodatočnú diskvalifikáciu Pettera Solberga a teamovú réžiu Fordu v prípade Jarri-Matti Latvalu. Rovnako sa nekonalo ani prekvapenie vo forme tlaku Daniho Sorda na Sebastiana Ogiera, ktorý si v pohode ustrážil prvú priečku.

Copyright manufacturer;ogiers-twfr1111-428.jpg

Tak isto sa nekonal ani útok na pódiové umiestnenie zo strany Fordu. Prispeli k tomu strata z piatku spôsobené defektom a následne nie práve vyrovnaný výkon na strane Mikka Hirvonena a teamová réžia Fordu, na základe ktorej pre prejdení RS22 zaťažil svoje konto Jarri-Matti Latvala dvojminútovou penalizáciou. Latvala, ktorý hneď úvode súťaže nazbieral stratu 1:22.4 po nedobrovoľnom "výlete", vyhral v nedeľu tri RS a dosiahol jedno druhé a jedno štvrté miesto a tri body za víťazstvo v Super Stage. Sám hodnotí rally, až na pár chybičiek, ako dobrú, kde sa mu podarilo získať množstvo skúseností z asfaltového povrchu.

Copyright manufacturer;p90084709.jpg

Celková situácia bola veľmi zaujímavá najmä vtedy, keď sa do vedenia dostal Daniel Sordo jazdiaci na Mini WRC. Podarilo sa mu vyhrať niekoľko rýchlostných skúšok, a tak každý očakával ako to napokon skončí a či bude Mini WRC Team natoľko úspešný a postaví sa po prvý raz na najvyšší stupienok. Aj keď na víťazstvo to tentoraz nebolo, druhé miesto je pre tento tím jazdiaci svoju prvú sezónu WRC ozaj fantastický výsledok. Pred Daniho Sorda sa dostal len Ogier na Citroene DS3 WRC, ktorý sa v celkovom hodnotení priblížil k Loebovi už len na tri body.

Copyright manufacturer;24844.jpg

Tretie miesto si z podujatia odnášal norský jazdec, Petter Solberg. Avšak radosť netrvala dlho. Keďže jeho auto bolo pri záverečnom vážení o štyri kilogramy ľahšie oproti homologizačnej váhe, zbor komisárov sa rozhodol pre vylúčenie tejto posádky. Na bronzovú priečku sa teda posunul Mikko Hirvonen na Fieste WRC a na štvrtú jeho tímový kolega Jarri-Matti Latvala. Vďaka tomuto skvelému výsledku sa Hirvonen momentálne nachádza na prvom mieste spoločne s Francúzom a posledné dve podujatia teda sľubujú veľmi pekné súboje. Prvú päťku vo výsledkoch uzatváral Denis Kuipers, pre ktorého je toto miesto tým najlepším v tomto roku.

Copyright manufacturer;p90084711.jpg

V SWRC si víťazstvo odniesol Ott Tänak na Ford Fiesta S2000, ktorý sa priebežne nachádza na druhom mieste a na Juha Hänninena stráca pred posledným podujatím v Španielsku už len tri body. Druhé miesto vybojoval Eyvind Brynildsen na Škoda Fabii S2000 a tretie český jazdec Martin Prokop na Ford Fiesta S2000.

Copyright manufacturer;24875.jpg

"Sebastien dostal pre Rallye de France Alsace nový motor. Myslím si že sme pri montáži motora urobili chybu," priznal Olivier Quesnel. "K tomu za desať rokov eště nedošlo. A teraz se to stalo zrovna na domácej pôde a v Sebastienovom aute. Je nám to ľúto, ale taký je rallyšport." Týmto Rallye de France Alsace zdramatizovala finále boja o titul majstra sveta. Čo si ale fanúšikovia mohli viac priať? Bude to dráma až do konca.

Copyright manufacturer;p90084613.jpg

Stav MS po Rallye de France 2011

1. Loeb, Hirvonen 196
3. Ogier 193
4. Latvala 129
5. Solberg P. 110
6. Ostberg 60
7. Wilson 52
8. Sordo 43

Zdenka Tamášová, Tibor Szabosi

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri