Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hirvonen: Čaká nás vzrušujúci záver sezóny, už sa nemôžem dočkať

Tuesday, 04. 10. 2011 - 10:26, Katarína Ďurecová   

Hirvonen: Čaká nás vzrušujúci záver sezóny, už sa nemôžem dočkať

Mikko Hirvonen vyťažil na Rallye de France Alsace z minima maximum. Po pekne povedané nie príliš presvedčivom výkone sa vďaka kombinácii technického problému Sébastiena Loeba, dodatočnej diskvalifikácii Pettera Solberga a pomoci od svojho tímového kolegu Jariho-Mattiho Latvalu dostal vo Francúzsku na tretie miesto a v boji o titul sa dostal na druhé miesto a má rovnaký počet bodov ako vedúci Loeb.

„Kto by si pred štyrmi týždňami pomyslel, že budeme v šampionáte tam, kde teraz sme? Môj súboj skončil v piatok, keď Loeb odstúpil a ja som spravil chybu. Potom som vedel, že je to všetko o bodoch, ale bolo ťažké nájsť ten správny rytmus, lebo som išiel opatrne, aby som dokončil. Ak by som spravil chybu, tak by som vyzeral ako hlupák a môj boj o titul by sa skončil", hovorí Mikko Hirvonen, ktorý nezabúda poďakovať svojmu tímovému kolegovi, ktorý mu tak ako v Austrálii prepustil svoju pozíciu: „Dlžím Jarimu-Mattimu jedno veľké ďakujem. Opäť raz dokázal, akým skvelým tímovým hráčom je. Do konca šampionátu tu pre mňa nie je miesto na chybu a myslím, že uvidíme skvelý koniec sezóny."

Ford;24835.jpg

A ako reagoval Mikko Hirvonen na to, že sa nakoniec po diskvalifikácii Pettera Solberga dostáva zo štvrtého na tretie miesto a tým pádom i na Loebovu úroveň v šampionáte? „Nie je príjemné poskočiť o pozíciu iba kvôli smole vášho rivala, ale v tejto fáze sezóny sa počíta každý bod. Do ďalšieho kola v Španielsku pôjdeme obaja ako lídri šampionátu a s iba dvomi kolami do konca je boj o titul veľmi otvorený. V Španielsku sa chcem predviesť v top forme a vypadá to tak, že potom nás čaká vzrušujúci záver sezóny. Už sa nemôžem dočkať."

Hirvonen má teda v šampionáte rovnaký počet bodov ako Sébastien Loeb - 196. Netreba ale zabúdať ani na Sébastiena Ogiera, ktorý je iba o tri body za touto dvojicou. Boj titul teda vypadá skutočne veľmi otvorený, ale pokiaľ Mikko Hirvonen nepredvedie o dosť lepší výkon ako vo Francúzsku, tak sa o titul (pokiaľ to Olivier Quesnel a celý Citroen dovolia) pobijú dvaja francúzski Sébastienovia.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri