Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rainforest Challenge 2007 - už len 19 dní

Monday, 12. 11. 2007 - 17:55,    

Rainforest Challenge 2007 - už len 19 dní„Kto nebol v malajzíjskom dažďovom pralese, nevie čo je offroad!“ to bola prvá veta vzrastom drobnučkého riaditeľa súťaže Rainforest Challenge Louis J.A. Weeho, pri besede na ktorú som mal tú česť byť pozvaný pred niekoľkými rokmi. Môj osobný archív už vtedy obsahoval jedno z DVDčiek z prechádzajúcich ročníkov a nesúhlasiť by bolo šialenstvom.




Áno je to tak! Tento šikmooký sympatický chlapík, ktorého by ste na ulici u nás bez rozmyslu poslali kade ľahšie, že o tie originálne značkové hodinky nemáte záujem, dal svetu po zániku slávnej Camel Trophy, jedno z najobávanejších offroadových podujatí, ktorého by sa rád aspoň ako divák zúčastnil každý vyznávač jazdenia v blate. Náročnosťou sa dažďovému pralesu vyrovná akurát o niečo menej slávna Ladoga Trophy. Ale to je iný extrém a iný príbeh...



Jubilejný desiaty ročník Rainforest Challengu 2007 odštartuje 1. decembra v Jertih town v provincii Terengganu, zhruba 250 kilometrov od metropoly Malajzie Kuala Lumpur, kde sa vyše 450 členný konvoj súťažiacich, organizátorov, turistov, hostí i novinárov stretne o dva dni skôr. Súťaž sa tak presunie opäť po roku zo západu krajiny na východ, ktorý je v tomto ročnom období omnoho viac bičovaný povestnými neustávajúcimi lejakmi než západné pobrežie, za vysokým horským masívom tiahnucim sa v podstate celou malajzíjskou časťou poloostrova.

Do samotnej trate prológu, nazvanom Rise of the machines I (Povstanie strojov I), odštartuje 50 tímov z celého sveta hneď nasledujúci deň. Počnúc 3. decembrom čaká tých najhúževnatejších deväť dní v päťdesiatstupňových horúčavách, pri 100% vlhkosti vzduchu a desiatkách pijavíc každý deň. Samozrejme to všetko v blate až po krk. Poznáte lepšiu zábavu?



Samozrejme najväčšími favoritmi sú domáci Malajzíjci. Tí držia najväčšie množstvo prvenstiev. Bez šancí však nie sú ani Austrálčania, ktorí si najcennejšie vavríny odniesli až štyri krát a pre jubilejný ročník pripravujú veľký comeback. Bez šancí však nie sú ani Číňania, ktorí do prípravy investujú neskutočné peniaze, ale ani Dáni s mnohými vavrínmi z podobných podujatí.



Rozhodovať budú predovšetkým skúsenosti a výdrž techniky. Samozrejme bez kusu športového šťastia to určite nepôjde. O to sa bude pokúšať dovedna okolo 100 členov národných i medzinárodných tímov zo 16 krajín celého sveta. V celom konvoji sa však nájde ešte ďalších 20 národností, viac i menej exotických.



Cieľ Rainforest Challenge 2007 je predbežne naplánovaný na 10. decembra v Kuala Terengganu. V praxi to však ostáva teóriou. V minulých ročníkoch sa totiž bežne končilo aj o niekoľko dní neskôr. Dôvodom sú chýbajúce cesty odtrhnuté prívalmi vody, ktoré často miznú nie len pred, ale aj za posádkami. Cesta späť je tak rovnako neistá ako tá vpred. Taký je dažďový prales.



Viac informácií na www.rainforest-challenge.com




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri