Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Raikkonenovi sa do Austrálie nechcelo, jeho tím je vylúčený z hodnotenia WRC (+ foto)

Saturday, 10. 09. 2011 - 17:55, Katarína Ďurecová   

Raikkonenovi sa do Austrálie nechcelo, jeho tím je vylúčený z hodnotenia WRC (+ foto)

Tím Kimiho Raikkonena Ice 1 Racing bol vylúčený z hodnotenia majstrovstiev sveta tímov po tom, ako sa nezúčastnil podujatia v Austrálii. Tím taktiež musí zaplatiť pokutu za neúčasť vo výške 16 200€.

Keďže Raikkonenov tím bol tento rok prihlásený do majstrovstiev sveta tímov, musel sa zúčastniť najmenej siedmich podujatí WRC, z čoho dve sa mali nachádzať mimo Európy. Jedným z týchto podujatí bola Rally Jordan, druhým mala byť práve Rally Australia, na ktorú Raikkonen nakoniec nešiel z jednoduchého dôvodu - jeho vlastnej lenivosti: „Je to celkom ďaleko, takže tam nemám záujem ísť", vyjadril sa. Škoda, že si známy fínsky Iceman neuvedomil, že Austrália je „celkom ďaleko" už pri prihlasovaní svojho tímu na toto podujatie..

www.rallyaustralia.com;

Kimi Raikkonen a taktiež i jeho Ice 1 Racing má po šiestich absolvovaných rally na svojom konte 34 bodov. Rozhodnutie o vylúčení sa týka iba tímu a nie jazdca, takže Raikkonen môže štartovať na hociktorom podujatí WRC a body za svoje umiestenie brať bude, Ice 1 Racing (aj keby nasadil iného pilota) body už túto sezónu nezíska a na konci sezóny nebude v hodnotení tímov zahrnutý.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri