Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Raikkonen: Stále sa mám čo učiť

Sunday, 27. 02. 2011 - 21:00, Katarína Ďurecová   

Raikkonen: Stále sa mám čo učiť

Kimi Raikkonen na úvodnom podujatí sezóny obsadil výborné ôsme miesto a pripísal si tak na svoje konto štyri majstrovské body. Nadchádzajúcu mexickú rally Iceman vynecháva a predstaví sa až v Portugalsku, kde minulý rok skončil desiaty.

„Pred Švédskom sme mali k dispozícii iba jeden deň testu, takže sa stále máme čo učiť. V aute som sa cítil dobre, ale stále - preteky sú preteky a keď vás postihne náročné a premenlivé počasie, tak je to ťažké. Vždy po rally mám pocit, že som mohol byť rýchlejší. Ale najdôležitejšie je cítiť, že som sa niečo naučil a zlepšil oproti minulému roku. Švédsko bolo pre nás dobrým štartom do sezóny. Ďalšou rally, ktorú absolvujeme je Portugalsko a ešte pred ňou budeme mať test. Je čas začať pracovať na tom, aby sme sa zlepšili aj na šotoline", vyjadril sa po vydarenej švédskej rally Kimi Raikkonen.

Vladislav Maschl;img-1223-2.jpg

Okrem zvyknutia si na Citroen DS3 WRC je pre Raikkonena ďalším dôležitým elementom aj zlepšenie rozpisu: „Stále sa musíme koncentrovať na zlepšenie rozpisu. V rozpise som teraz nemal veľa miest, ktoré boli zle zaznačené, ale nejaké tu boli a museli sme ich opravovať pred druhým prejazdom. Keď máte v rozpise niečo zle, je vždy veľmi ťažké udržať auto na trati. Mať správny rozpis je rozhodne veľmi náročná práca."

Vladislav Maschl;img-7033.jpg

„Byť späť na tratiach ale rozhodne bola veľká zábava. Nepostihli nás žiadne väčšie problémy a zdá sa, že sme sa dostali bližšie k chlapcom, ktorí sú plne vpredu. V skutočnosti to pre nás bola rally, v ktorej všetko išlo ľahko a to aj napriek zložitým podmienkam", optimisticky uzatvára hodnotenie svojho prvého vystúpenia v svojej druhej sezóne vo WRC fínsky Iceman.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri