Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Prvý Slovák na juhoamerickom "Dakare" nabral kurz Buenos Aires

Wednesday, 31. 12. 2008 - 00:00, Andrej Haverda   

Prvý Slovák na juhoamerickom Jediný Slovák na 31. ročníku Rallye Dakar bude 35-ročný motocyklista Ivan Jakeš. Nebude to jeho prvý štart na prestížnom podujatí. Premiérovo sa predstavil vo farbách Environ Servis Moto Teamu v roku 2007. Predčasne vtedy skončil po šiestej etape, keď v ďalšom pokračovaní mu zabránila technická porucha. Tentoraz však bude Ivan Jakeš jazdiť za český KM Racing Team.
                                                                                                     

Myjavský rodák v pondelok odletel z Frankfurtu nad Mohanom do Buenos Aires, hlavného mesta Argentíny, kde prvý raz odštartuje 3. januára 2009 púštne dobrodružstvo mimo afrického kontinentu. Odtiaľ ho presťahovali do Južnej Ameriky pre teroristické hrozby v Mauretánii.

Jakeš sa posledné týždne pripravoval doma. „Kondíciu som naberal spolu s plavcom Ľubošom Križkom v Myjave,“ povedal nám pred odchodom. „Neskôr bez neho najmä v bazéne a posilňovni. Počas Vianoc som si však dal pauzu a venoval sa rodine.“

O dejisku podujatia v Južnej Amerike veľa informácii nemá. „V Buenos Aires vládli teraz tridsaťstupňové horúčavy, ale v januári má vraj pršať, čo by nebolo dobré, pretože moja motorka nie je na to stavaná.“ Jakeš sa trochu obával aj dlhej cesty. Nevie sa však už dočkať, keď sa znovu posadí na svoju motorku. „Vyše mesiaca som na nej nesedel. Neviem, čo na mňa v Južnej Amerike čaká. Osobne poznám iba časť trate v Chile, kde sme pred dvoma rokmi jazdili Šesťdňovú.“
                                                                                         

Z domu ho na ďalekú cestu vyprevadila priateľka Alena s dcérkou Klárkou. Prvá mu venovala ako talizman prívesok a jeho ratolesť zase malého hrocha a pomaľovala mu motorku.

Hlavnou ambíciou Ivana Jakeša je dôjsť do cieľa: „To je pre mňa prvoradé a spravím pre to všetko.“

Foto: www.davidpabiska.cz





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri