Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Prvé pódium sezóny

Monday, 25. 07. 2011 - 10:13, Daniel Mandzi   

Prvé pódium sezóny

Obaja jazdci VERVA Racing tímu Štefan Rosina a Kuba Germaziak, sa postavili na dnešný štart Veľkej Ceny Nemecka do prvej rady. Brilantne zajazdená kvalifikcia, tak trošku problém predchádzajúcich pretekov, im otvoril možnosť útočiť na ďalšie špičkové umiestnenia.

rosina1-1.jpg

Vrtochy počasia však neobišli ani dnešný Nurburgring. Trať začala krátko před štartom čiastočne obsychať a tak väčšina jazdcov aj napriek ešte klzkej trati, zvolila suché hladké pneumatiky - až na Sebastiana Bleekemolena, ktorý potom práve na mokrých pneumatikách predviedol raketový štart a zo  zadných pozícií sa dostal na okamih až na čelo pretekov. V týchto rošádach po štarte sa na čele štartového poľa bezpečne orientoval aj Štefan Rosina a podarilo sa mu viacerým kolíziám vyhnúť hoci aj za cenu straty druhej štartovej pozície. Z piateho miesta sa napokon snažil počas celého preteku atakovať Norberta Siedlera a obaja tak predviedli veľa zaujímavých súbojov.

rosina4-1.jpg

Rovnako neúspešne atakoval tímový kolega Kuba Germaziak prvého Nemca Reného Rasta. V relatívne úzkej vysušenej ideálnej stope sa napokon ani veľké predbiehania v ďalšej časti preteku očakávať už nedali. Štefan tak dojazdil za Siedlerom na peknom piatom mieste a pripísal si ďalších 12 bodov do priebežnej klasifikácie a posunul sa v nej už na deviate miesto. „Chcem sa poďakovať všetkým v tíme, obe autá boli pripravené perfektne, možno sme z prvých pozícií mohli urobiť viac, no podmienky neboli jednoduché. Teraz sa už sústreďujeme na Maďarsko - tam sa pokúsime posunúť ešte vyšie." Hodnotí piate miesto na Veľkej cene Nemecka na okruhu Nurburgring v seriáli Porsche Mobil 1 Supercup 2011 Štefan Rosina.

rosina7.jpg

Dnešné podujatie vyhral rovnako ako tri predchádzasjúce Nemec René Rast a opäť si zväčšil odstup v priebežnej klasifikácii od svojich prenasledovateľov. Druhým miestom sa po druhý raz v sezóne opäť blysol Štefanov tímový kolega Poliak Kuba Germaziak a tretí skončil Sean Edwards, ktorý je zatiaľ na druhom mieste v priebežnom hodnotení. 

rosina-2-2.jpg

Najbližie sa presúva seriál Porsche Mobil1 Supercup 2011 do Budapešti na okruh Hungaroring v Maďarsku, kde už o týždeň príde aj nášho jazdca Štefana Rosinu povzbudiť tradične množstvo priaznivcov slovenského motoristického športu. 

Ing. Dušan Koblišek, hovorca Matador Group

rosina8.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri