Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prvá sezóna s vodičákom

Friday, 16. 12. 2011 - 11:14, Martin Vasiľ   

Prvá sezóna s vodičákom

Posádka tímu Styllex Košice Martin Koči - Imrich Ferencz má za sebou dlhú a ťažkú sezónu. Martin Koči nám povedal, ako to bolo.

 

Dopadla táto sezóna podľa vašich predstáv? Čo všetko ste stihli?

„Chceli sme absolvovať čo najväčší počet kilometrov na získanie skúseností so silnejším autom, lebo minulú sezónu sme jazdili s Fabiou v kategórii Pohár mládeže, ktorý sa jazdil s autom triedy N1, čo bolo takmer sériové auto a tento rok sme už mali Citroën C2 R2 Max. S umiestnením nie sme úplne spokojní. V seriáli Citroën Racing Trophy Česká republika, kde štartujú aj niektoré poľské posádky, sme skončili tretí a v triede 6 sme v medzinárodných majstrovstvách Českej republiky skončili šiesti. Na poslednom podujatí Rally Příbram sme chceli zabojovať o reálne druhé miesta v oboch seriáloch, ale už na treťom kilometri prvej rýchlostnej skúšky sa poškodila polos a museli sme predčasne odstúpiť. Osemnásť rokov som mal až piateho apríla a dovtedy sa už išli dve podujatia v rámci MMCR i jedno CRT CZ. Pre poruchu sme nedošli ani Rally Hustopeče, takže výsledky sme dosiahli iba s polovičnou účasťou na pretekoch. Teším sa najmä z druhých miest V Citroën Trophy na ťažkej Barum Rally (tretie miesto v triede 6) a na Rally Český Krumlov. Stihli sme aj niektoré súťaže slovenského šampionátu. V Prešove sme boli ôsmi absolútne a vyhrali sme dvojkolky, darilo sa nám aj doma v Košiciach a prispeli sme k víťazstvu tímu Styllex v majstrovstvách Slovenska. V Rakúsku na Rally Waldviertel, kde bola ťažká kombinovaná trať na šotoline i na asfalte, sme dokonca vyhrali aj rýchlostnú skúšku medzi autami s jednou poháňanou nápravou. Pred týmto podujatím sme absolvovali vo fínskom meste Rihimäkki s jazdcom Jarkom Mietinenom rally školu. Jazdili sme po tratiach Neste Rally Finland z majstrovstiev sveta. Posledným podujatím bola Rally Show v Uherskom Brode. Tešili sme sa, že vyskúšame Mitsubishi Evo IX, ale po prvom úseku sa pre poruchu elektroniky vážne poškodil motor."

Tibor Szabosi;co8c9728-3.jpg

Ktoré súťaže boli pre vás najťažšie?

„Ťažké boli Rally Bohemia a Český Krumlov. Striedalo sa počasie, niekedy silno pršalo a na cestách bolo veľa blata, veľmi sa šmýkalo. Ťažká bola samozrejme aj Barumka, kde sa nám nakoniec odtrhol držiak motora a prevodovky a všetko viselo iba na spojkovom lanku. Motor nevypadol iba vďaka lyžine."

Tibor Szabosi;co8c9886-1.jpg

Ako prežívate prestávku?

„Je viac času na kondičný tréning v posilňovni, na beh a plávanie. Teším sa aj na jazdenie po zasneženom povrchu, kde sa cibrí rýchly postreh a reakcie i zvládanie auta na šmykľavom povrchu. Pripravujeme aj plán na budúcu sezónu. Je možné, že bude opäť zložený z podujatí vo viacerých šampionátoch."

Tibor Szabosi;co8c8415-3.jpg

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri