Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Program 36. Rally Košice

Wednesday, 01. 09. 2010 - 19:39, Gabriela Szczeczinová   

Program 36. Rally Košice

36. Rally Košice, ktoré sa uskutoční v dňoch 16. - 18. septembra 2010 privíta účastníkov dvoch národných šampionátov - Platinum Majstrovstiev Poľska v rally a Mediaracing Majstrovstiev Slovenska v rally, účastníkov Slovenského Rally a zároveň sa jej výsledky budú započítavať aj do Zóny strednej Európy - FIA CEZ Trophy 2010. Rally Košice mávajú už tradične bohatú účasť domácich i zahraničných posádok, preto organizátori veria, že aj toho roku ich privítajú na košických tratiach. Uzávierka prihlášok je stanovená už na piatok 3. septembra 2010 a v stredu 8. septembra organizátor zverejní zoznamy prijatých prihlášok do jednotlivých šampionátov.

Tibor Szabosi;img_1546.jpg

Program pre súťažiacich začína v stredu ráno registráciou a výdajom itinerárov v priestoroch riaditeľstva súťaže v Hoteli Yasmin. Potom sa súťažiaci presunú na trate súťaže, aby si pripravili rozpisy rýchlostných skúšok. Posádky Slovenského Rally Pohára sa v stredu stretnú ešte raz večer o 20:00 na spoločnej inštruktáži.

Obhliadka trate bude pokračovať aj v štvrtok ale ráno od 7:30 hodiny začne na riaditeľstve súťaže aj administratívne a od 8:00 technické preberanie v priestoroch servisného parkoviska v kasárňach na Moyzesovej ulici. Popoludní o 17:00 sa uskutoční tlačová konferencia za účasti pozvaných posádok a podľa prijatých žiadostí o akreditáciu aj veľkého počtu najmä poľských médií.

Tibor Szabosi;img_1813.jpg

V štvrtok podvečer od 17:30 začne na štartovej rampe umiestnenej pred Hotelom Yasmin slávnostný štart spojený s predstavením posádok.

V piatok odštartujú súťažné vozidlá do prvého dňa rally ráno o 9:00 hodine. Postupne v priebehu dňa absolvujú dvakrát prejazdy troma rýchlostnými skúškami umiestnenými na sever od mesta Košice - RS Bankov, RS Ružín a RS Žipov. Posádky súťažiace v rámci Slovenského Rally Pohára absolvujú kratšiu trať a vynechajú najdlhšiu RS Žipov. Príchod do uzavretého parkoviska pred Jumbo centrom je naplánovaný na 16:13 hodinu.

 Tibor Szabosi;img_1560.jpg

Štart druhého súťažného dňa bude v sobotu ráno od ôsmej hodiny. Keďže v rámci poľského a slovenského šampionátu a aj nášho „Pohára" sa hodnotia jednotlivé súťažné dni samostatne môžu aj posádky, ktoré nedokončili piatkovú etapu znovu reštartovať v sobotu ráno ak splnia podmienky uvedené v príslušných predpisoch. V sobotu zavedie trať súťažné posádky na východ a juh od Košíc a postupne absolvujú dva prejazdy RS Herľany, RS Svinica i RS Slanec, pričom sa účastníci „Pohára" pripoja až v druhej súťažnej sekcii. Príchod do cieľa súťaže a slávnostné odovzdávanie cien na cieľovej rampe je naplánované na 16:15 hodinu.

Ďalšie informácie o súťaži sú zverejnené na webstránke organizátora súťaže www.rallye.sk.

Auto Klub Košice



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri