Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Princ sa vrátil

Wednesday, 28. 08. 2013 - 15:31, Martin Trenkler   

Princ sa vrátil

Nejde o žiadneho Alberta Prinza von Thurn und Taxisa, ani o známeho amerického hudobníka... Je to náš domáci Ján Princ - obyvateľ Dominikánskej republiky, Španielska a Slovenska. Sympatický Spišskonovovešťan sa po siedmych rokoch vrátil na slovenské okruhy. A hneď víťazne...

mg-3433.jpg

Kozmopolitný „sympaťák" jazdil ešte v roku 2007 slovenský okruhový šampionát na výkonnej zadokolke BMW. Minulý víkend si odskočil od povinností v Španielsku, aby si vyskúšal dieslový Seat León z dielne Seat Sport v spojení s Vladom Hybáčkom a Vilom Liedlom. So žlto-modrým autom sa Jano zoznamoval už na nedávnom Dobšinskom kopci, tentoraz s ním šantil na zákrutách a rovinkách Slovakia Ringu.

Tradičnú Veľkú cenu Slovenskej republiky - preteky cestných automobilov na okruhu si Janko s vlastným tímom Racing at Heart zvolil ako „tréning" pred budúcoročnou sezónou. Druhýkrát sedel v Leóne a po prvýkrát na Slovakia Ringu. To mu však nezabránilo odísť z prvého šprintu na 10 kôl s piatym a z druhého šprintu s 1. miestom v Divízii 4 do 2 000 cm3.

mg-3455.jpg

„Bol to perfektný víkend," povedal Janko Princ a pokračoval: „Auto fungovalo skvele, nevyletel som z trate, ani som nejako nepochybil. Postupne som zvyšoval tempo, aby sme to nerozbili hneď na začiatku. V sobotu boli zaujímavé preteky, pretože sa skutočne bojovalo, i keď som skončil len piaty. V nedeľu to bolo na akciu slabšie, pretože množstvo súperov povypádavalo. Paradoxne, keď som sa príliš nesnažil, tak som vyhral," dodal s humorom Janko Princ.

Aké sú teda jeho skutočné plány? „Potreboval som si najprv zvyknúť na predný náhon a diesel. Overil som si, či to chcem jazdiť a či to vôbec budem schopný jazdiť. Takže ak všetko pôjde podľa plánu, tak absolvujeme celú budúcu sezónu slovenských majstrovstiev do dvoch litrov," dodal náš Princ na záver.

Martin Trenkler/RPM

mg-3479.jpg

u3c3329.jpg

u3c3381.jpg

u3c3504.jpg

u3c3991.jpg

u3c4008.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri