Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Prichádza HELL King of Europe

Tuesday, 02. 10. 2012 - 11:25, Daniel Mandzi   

Prichádza HELL King of Europe

Prejazdy bokom, špičkové ovládanie auta a nekonečné kúdoly dymu od spálených pneumatík v podaní tých najväčších majstrov volantu: na pretekársky okruh Slovakia Ring prichádza záverečné podujatie medzinárodného významu - HELL King of Europe.

Tibor Szabosi;co8c4435-1.jpg

Po úspešných Majstrovstvách sveta cestovných automobilov (WTCC), Majstrovstvách sveta GT1 a Veľkej cene Slovenskej republiky spolu s druhým podujatím FIA GT1, privíta areál pri Orechovej Potôni skutočných majstrov drifterskej akrobacie. Počas víkendu 6.-7. októbra sa teda predstaví 67 pretekárov z 21 krajín; medzi nimi aj náš Roman Kolesár na BMW E46 M3 (so štart. číslom 5), ktorý je v pätici kandidátov na majstrovský titul!

5. ročník HELL King of Europe totiž zažije práve na Slovakia Ringu svoje veľké finále. Jazdci budú súťažiť na presne vymedzenom úseku trate, ktorý predstavuje záver štartovej rovinky, prvú tiahlu zákrutu, z ktorej sa pokračuje priamo do „esíčiek" pred poslednou rovinkou na trati. Najlepší výhľad budú mať diváci z prvej prírodnej tribúny pri prvej zákrute, ako aj z montovaných tribún na konci štartovej rovinky. Spolu s porotou môžu sledovať, akou vysokou rýchlosťou si jazdci trúfnu vojsť do zákrut, aký veľký uhol a presnosť v drifte dokážu predviesť a koľko dymu vykúzlia spálené gumy počas tejto ekvilibristiky.

Marián Bazala;drift-288.jpg

Nabitý víkendový program sa začína už v sobotu o 8:00 a končí až 17:30. V ten deň diváci uvidia okrem série voľných tréningov KoE aj kvalifikačné tréningy sprievodného podujatia Vizio Porsche Cup, v ktorom súťažia identické pohárové špeciály špecifikácie Porsche GT3 Cup. Okrem toho diváci zažijú aj preteky historických motocyklov Vintage a čerešňou na motoristickej torte budú exhibičné jazdy absolútnych legiend drifterského umenia - Japanese Invasion 2 - páni Testsuya Hibino a Daigo Saito z kráľovskej triedy D1 GP.

V nedeľu okrem pretekov sprievodných podujatí pôjde predovšetkým o kvalifikačné a záverečné súťažné jazdy KoE, v ktorých sa napokon rozhodne o novom šampiónovi - „Kráľovi Európy". Program sa končí o 18:00 slávnostným vyhlásením víťazov. Až štyri zahraničné televízne štáby budú natáčať každý kúsok akcie. Posledná tohtoročná veľká šou na Slovakia Ringu bude stáť za to.

Marián Bazala;drift-589.jpg

Viac informácií na www.slovakiaring.sk

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb a wellness so saunami a bazénom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri