Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Predposledný kopec MSR mimo Slovenska

Tuesday, 06. 09. 2011 - 22:09, Daniel Mandzi   

Predposledný kopec MSR mimo Slovenska

Rovnako ako pred rokom, tak aj túto sezónu využili možnosť uskutočniť posledné dve podujatia v roku poľský organizátor kopca Zaluz a slovenský organizátor kopca Ostrá lúka.

 

 Tibor Szabosi;co8c4694-4.jpg

Tie prvé z nich, na známej trati Zaluz - Tyrawa Wołoska majú už aj na Slovensku svoju dlhoročnú tradíciu. Uskutočňujú sa približne v rovnakom termíne, vždy v septembri. Tentoraz je pre ne vyčlenený dátum 9.-11.9. Preteky sú zaradené do Majstrovstiev Slovenska a Majstrovstiev Poľska a ich oficiálny poľský názov je 37. Bieszczadzki Wyścig Górski.

Tibor Szabosi;co8c0727-5.jpg

Trať v Poľsku je dlhá 4 688 metrov s prevýšením 271 metrov a priemerným stúpaním 5,4 %. Známa je najmä svojou dlhou úvodnou rovinou, ktorá sa zo začiatku točí mierne doprava, a nasleduje za ňou silné brzdenie do ľavého vracáku. Práve táto zákruta spôsobuje pretekárom najväčšie problémy, pretože často sa stane, že zle odhadnú miesto, kde už musia mať dobrzdené. Ak sa im podarí tento úvod zvládnuť, čaká ich ešte ďalších šesť pravých, päť ľavých zákrut a vytúžený cieľ.

Tibor Szabosi;co8c3162-3.jpg

Štart prvého sobotného tréningu je naplánovaný na 9:00 hod. Nasledovať bude druhý tréning a od 14:00 hod. aj súťažné jazdy. Pozor na čas treba dať v nedeľu, keď sú štarty všetky jázd o jednu hodinu skôr, čiže prvé vozidlo bude stáť na štarte už o ôsmej ráno. Vyhlasovanie výsledkov sa uskutoční v prvý deň o 18:30 hod. a v druhý deň o 17:30 hod.

Tibor Szabosi;co8c2461-1.jpg

Diváci sa môžu tešiť na vysokú účasť jazdcov najmä z Poľska, no nechýbajú samozrejme aj slovenské stálice. V zozname sú obaja minuloroční víťazi- Andrej Krajči i Marcin Beltowski, taktiež veľmi rýchli Mariusz Stec, Aleksander Michałowski či Martin Koiš. S českou licenciou je prihlásený Igor Drotár, pri ktorom je síce uvedené vozidlo Subaru Impreza WRC, no nedávno sa vyjadril, že v Poľsku by mal nastúpiť s Mini WRC. Určite budú teda všetci zvedaví, či sa to naozaj podarí. Zo Slovákov sa predstavia aj obaja Liptákovci, obaja Kovalčíkovci, Tomáš Fusko, Miro Šutlák, Dudo Kriška, Tomáš Mády a mnohí ďalší, v neposlednom rade aj naši historici.

Rostislav Šašek;dobsina-2011-71.jpg

Všetkým jazdcom teda prajeme veľa šťastia a divákom dobré počasie a pekné zážitky.

Zdenka Tamášová

Tibor Szabosi;co8c4625-4.jpg

bez-nazvu-1-55.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri