Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobrodružný víkend na Dobšinej

Tuesday, 16. 08. 2011 - 11:25, Daniel Mandzi   

Dobrodružný víkend na Dobšinej

Tento termín bol pre usporiadateľa v kalendári 2011 náhradný, pretože sa netrpezlivo čakalo na položenie nového asfaltového povrchu  na celú dĺžku trate, ktorá to už niekoľko rokov potrebovala. Náš tím očakával s napätím nástrahy nového asfaltu, ale hlavne zmenu počasia, ktoré je v Dobšinej už tradične nevyspytateľné. A tak aj bolo, hlavne v sobotu. Slnko sa striedalo s dažďom  a počasie tak výrazne miešalo poradím. Kopec svojím charakterom (široká trať s veľmi dlhými rovinkami) vyhovuje veľmi silným vozidlám s veľkým objemom motora, ale v žiadnom prípade sme sa nechceli dopredu vzdávať.

Tibor Szabosi;co8c4803-4.jpg

„Nabudení sľubnými výsledkami z prvej polovice sezóny som vyrazil na trať, ale v cieli som dostal studenú sprchu. Na suchej trati všetci moji súperi začali atakovať môj minuloročný čas a ja som za nim zaostával o katastrofálnych 7 sekúnd, čo je zhruba 1 sekunda na kilometer," hovorí Jaro.

Tibor Szabosi;co8c2497-3.jpg

Tím začal okamžite riešiť skryté problémy. Jaro nemal pocit žiadneho zjavného technického problému, iba sa zdalo, že vozidlo je „lenivejšie," toto sme však pripisovali zvolenému prevodu, ktorý je určený pre túto trať. Až pred poslednou pretekárskou jazdou padlo zúfale rozhodnutie vytankovať všetok benzín a naliať požičaný od našich kolegov (Marcel Liedl a Tomáš Ondrej). Okamžite sa táto zmena prejavila v lepšom ťahu motora, ale pred jazdou sme zle zvolili pneumatiky (dali sme suché) nakoľko trať bola v prvej polovici vlhká a v druhej úplne suchá. Výsledok sa nám tak nepodarilo zlepšiť a po prvý krát v tejto sezóne sme brali pohár za druhé miesto v triede.

Tibor Szabosi;t2c2751-1.jpg

Nedeľné preteky boli v znamení suchého - slnečného počasia a množstva technických porúch rôznych vozidiel.

Jaro:  „výmena benzínu nás posunula výrazne vpred, ale stále to nebolo úplne v poriadku. Musel som riskovať aby som sa aspoň na dohľad priblížil k časom z minulého roka."

Tibor Szabosi;co8c3556-2.jpg

Náš najväčší tohtoročný konkurent Marián Gróf si smolu užil dokonale, keď ho v druhej tréningovej jazde  postihla technická porucha motora on z výborne rozbehnutého preteku musel odstúpiť. Takto nám vlastne pri našich poruchách otvoril dvere k nedeľňajšiemu víťazstvu. Ale aj to nemuselo byť.

Tibor Szabosi;co8c3553-4.jpg

Jaro: „v oboch pretekárskych jazdách mi začala šmýkať spojka - aspoň som sa tak domnieval. Nakoniec sme zistili, že je vadný samosvorný diferenciál (viď. onboard http://youtu.be/I9QRWtLL7u0), ktorý svoju službu úplne vypovedal po pretekoch pri zjazde do parkoviska. Pri všetkej tej smole som mal vlastne šťastie, že som si domov odniesol 5. tohtoročné víťazstvo."

V najbližšom čase nás čaká náročná repasia prevodovky a účasť na Veľkej Cene Slovenska v pretekoch automobilov na okruhu na Slovakiaringu (už najbližší víkend), kde bude štartovať Maťo.

Tibor Szabosi;co8c4581-4.jpg

Ďakujeme touto cestou všetkým reklamným a mediálnym partnerom a všetkým fanúšikom, ktorí nám držia palce.

Výsledky:

Sobota

 2. miesto v triede E1 do 1600cm³

Nedeľa

 1. miesto v triede E1 do 1600cm³



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri