Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Predčasné ukončenie sezóny

Thursday, 07. 08. 2008 - 11:58, T. Szabosi   

Predčasné ukončenie sezónyDlhé mesiace čakania a sezóna skončila po štvrtom preteku, z ktorých sme na jedných ani neodišli zo štartu a na druhých sme si požičali iné auto. Na Pezinskej Babe sme sa trápili od začiatku ale zvládli sme to. V sobotu sme mali problémy s tlakom paliva pri vyšších otáčkach, ale nevedeli sme prísť na príčinu, a tak sme sa to skúsili vyriešiť najjednoduchšie ako sa dalo a do nádrže sme natankovali viac benzínu. V druhej jazde už problémy s palivom neboli ale Marián spravil jazdeckú chybu (zle zaradil kvalt), čo spôsobilo, že ostal stáť a do cieľa nedošiel. Aj keď sme mysleli, že tento víkend sme skončili, v noci sa nám auto podarilo dať dohromady a v nedeľu sme bez problémov došli do cieľa na 13.miest v triede E1.

Tibor Szabosi;1t1u7442.jpg

V priebehu dvoch týždňoch sme vymenili všetky poškodené a provizórne vyrobené súčiastky v motore a vybrali sa na ďalšie podujatie Majstrovstiev Slovenska na Jankov Vŕšok. Prvú tréningovú jazdu Marián odjazdil za 2:21,427. „Po prvej jazde som bol na 22.mieste, s týmto výsledkom som nebol spokojný ale s takým výkonom ako má Swift momentálne som nič iné nečakal. Predpokladal som, že cez ostré jazdy ešte viacerí zatiahnu, tak by som mohol skončiť na 25. až 28. mieste. Druhú jazdu som sa málinko zlepšil 2:20,064 ale stále som bol 22. Počas prestávky pred ostrými jazdami sme vyskúšali ešte nejaké úpravy v sacom systéme. Výkon motora sa zlepšil čo sa odrazilo v cieli prvej ostrej jazdy, a čas 2:15,407 bol ako z ríše snov. Takýto čas nás všetkých milo prekvapil. Po dvoch rokoch som bol vážne spokojný; aspoň jeden deň.“ Cez druhú jazdu sa pustil riadny lejak tak sme obuli intermedie, čas bol síce horší ale celkové 12.miesto a 7. miesto v triede E1 bolo uspokojivé pre celý team.

Tibor Szabosi;1t1u8281.jpg

V nedeľu sme pokračovali, tam kde sme skončili, a Marián sa každou jazdou zlepšoval. V prvom meranom tréningu dosiahol čas 2:15,148, v druhom sa o sekundu zlepšil a v prvej ostrej jazde bol ešte o sekundu lepší a do cieľa došiel s časom 2:13,623. „Druhú ostrú jazdu som mal rozbehnutú a predpokladal som, že čas 2:10, 2:11 by mohol byť reálny no nepodarilo sa. 500m pred cieľom si to motor rozmyslel a do cieľa som síce došiel s časom 2:19,556 no za mnou ostala olejová čiara v dĺžke asi 1000 m. To že som prišiel až do cieľa je aj tak zázrak, keďže nám ako sa vraví „ ojnica podala ruku“.

Tibor Szabosi;1t1u8787.jpg

Dva roky sme sa niečo snažili dosiahnuť, niečo dokázať a po dvoch pretekoch je auto zas a opäť nepojazdné s rozsypaným motorom. Dokonca sezóny to s najväčšou pravdepodobnosťou nestihneme a tak ako pred rokom dúfame, že ďalšia sezóna bude úspešnejšia.“





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri