Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Poznáme najbezpečnejšieho vodiča SR

Monday, 16. 12. 2013 - 13:30, Zdenka Frývaldská   

Poznáme najbezpečnejšieho vodiča SR

Orechová Potôň, 16. december 2013 - Slovenskí vodiči majú najväčší problém s bezpečným zvládnutím šmyku. Vyplýva to z projektu Najbezpečnejší vodič SR, ktorý prakticky preškolil takmer 50 vodičov v Centre bezpečnej jazdy a ďalších 270 pomocou e-kurzu.

Centrum bezpečnej jazdy spolu s oddelením BECEP pozvalo takmer 50 slovenských vodičov na celodenný tréning bezpečnej jazdy, pri ktorom účastníci bojovali o titul Najbezpečnejší vodič Slovenska. Súťaž bola určená všetkým vodičom, ktorí majú záujem zlepšiť svoje jazdecké zručnosti a naučiť sa zásady bezpečnej jazdy.

dsc-1227.jpg

Počas soboty 7. decembra sa zúčastnení vodiči zdokonalili v jazde na povrchoch s rozličnými vlastnosťami, v zvládaní pretáčavého šmyku, parkovaní či v poskytnutí prvej pomoci. Výhercom súťaže sa stal Erik Juhás, ktorého jazdecké zručnosti prevyšovali zvyšok súťažiacich. „Kontrola nad vozidlom, schopnosť predvídať a odhadnúť vlastnosti vozovky, chladná hlava a niekoľko rokov praxe sú základné predpoklady pre bezpečnú jazdu," vysvetľuje Michal Jariabka, inštruktor z Centra bezpečnej jazdy.

Projekt vznikol v spolupráci Centra bezpečnej jazdy a oddelenia BECEP. „Z národného plánu pre BECEP pre obdobie 2010 až 2020 vyplýva cieľ znížiť počet smrteľných nehôd o 50 %. Aj to je dôvod prečo organizujeme kampaň Najbezpečnejší vodič SR, ktorý bezplatne preškolí desiatky vodičov, vysvetľuje Milan Troška, riaditeľ oddelenia BECEP na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky. Viac informácií na www.drivingacademy.sk.

Slovakia Ring / Centrum bezpečnej jazdy
Centrum bezpečnej jazdy je najväčšie slovenské centrum zamerané na profesionálne vzdelávanie vodičov všetkých vodičských skupín. Je súčasťou jedinečného motoristického areálu Slovakia Ring v Orechovej Potôni. Od svojho vzniku, v roku 2011, Centrum vyškolilo viac ako 12 000 vodičov.
Slovakia Ring je moderný motoristický komplex so špičkovými parametrami. Okruh s dĺžkou 5 922 metrov sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov. Pravidelne prináša prestížne motoristické podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb a wellness so saunami a bazénom.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri