Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Potvrdené! Mercedes a Porsche oficiálne do Formuly E

Wednesday, 11. 04. 2018 - 15:18, Ľuboš Kašický   

Potvrdené! Mercedes a Porsche oficiálne do Formuly E

V dobe, keď BMW už testuje auto novej generácie pre formulu electric, tak FIA potvrdila rozšírenie štartového poľa FE o Mercedes a Porsche.


Nový monopost BMW iFE18 opustil tento týždeň brány fabriky a prvýkrát sa vydal na testovaciu dráhu. V Maisachu neďaleko Mníchova sa do kokpitu posadil Tom Blomqvist a šéf tímu, Jens Marquardt, sa rozplýval spokojnosťou.

ife02.jpg

„Je to prvé elektrické súťažné auto našej značky," hrdil sa Marquardt. „Po mesiacoch spolupráce našich inžinierov a závodného oddelenia teraz môžeme vidieť výsledok našej práce. Formula E je najvýraznejším prepojením medzi výrobou a automobilovým športom. Už sa neviem dočkať chvíle, keď vyštartujeme do novej sezóny v našich farbách."

ife01.jpg

No a zatiaľ, čo si pozeráte obrázky nového elektrického monopostu BMW, tak si dopovedzme, že v rovnakom čase FIA schválila v Londýne konštruktérov pre sezónu 2019/2020. Počet tímom vzrastie na jedenásť a čo je podstatné, tak pribudli zasa dve silné automobilky - Mercedes a Porsche. Okrem nich v štartovom poli šiestej sezóny (2019/2020) teda uvidíme aj tímy Audi, BMW, Jaguar, DS Automobiles, Nissan, Penske, Venturi, Mahindra a NIO.

ife03.jpg

ife05.jpg

ife04.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri