Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Konôpka v Estorile dvakrát tretí

Tuesday, 17. 04. 2018 - 21:47, Public relations   

Konôpka v Estorile dvakrát tretí

Automobilový pretekár Miro Konôpka odštartoval európsku časť sezóny 2018 v portugalskom Estorile v pretekoch International GT Open. V oboch hodinových jazdách obsadil v posádke s Lotyšom Konstantinsom Calkom v Lamborghini Huracán GT3 zhodne 3. miesto v kategórii AM.

aa.jpg

V sobotu po štarte z posledného miesta sa slovenské Lamborghini tímu ARC Bratislava postupne dostalo na 16. miesto v celkovom poradí, medzi bronzovými posádkami triedy AM mu patrilo 3. miesto. V nedeľu štartoval mladý Lotyš Calko, ktorý v daždivej kvalifikácii zajazdil výborné 6. miesto celkového poradia a pole position pre triedu AM. Na prvom mieste v tejto samostatne hodnotenej kategórii sa držal až do zastávky v boxe po polovici pretekov. Tam stratila slovensko-lotyšská posádka opäť oproti konkurencii asi 25 sekúnd. Miro Konôpka tak musel do konca tvrdo bojovať o stupne víťazov.

„Napokon sa mi to podarilo ubrániť, hoci to bolo poriadne náročné," rozhovoril sa po pretekoch Miro Konôpka. „Pitstop sa nám vôbec nepodaril ani v sobotu, ani v nedeľu. Hoci sme chceli získať čas a nevymenili sme ako jediní pneumatiky, tak po problémoch s volantom a ochrannou sieťkou sme opäť stratili. Na ojazdených pneumatikách som potom mal čo robiť, aby som skončil aspoň tretí, posledné kolá som sa musel brániť dvojici Mercedesov, kde hlavne portugalskí víťazi zo soboty Coimbra a Silva boli dosť agresívni. Konkurencia je tu silná, takže som rád, že sa nám to podarilo.Na tých pitstopoch musíme v Paul Ricard poriadne zapracovať."

a-9.jpg

Pre Konôpku sa v Estorile začala poriadne hustá časť roka. Už tento týždeň bude štartovať v talianskej Monze v rámci Blancpain GT Series v trojhodinových pretekoch s novým Mercedesom AMG GT3. V slávnom chráme rýchlosti navyše bude štartovať aj v rámci 1. kola pohárového seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe. V rámci 7 dní tak na dvoch okruhoch vzdialených od seba 2200 kilometrov bude štartovať s troma rôznymi vozidlami: Lamborghini Huracán GT3, Mercedes AMG GT3 a Lamborghini Huracán ST Evo.

„Je to poriadne nabitý začiatok sezóny. Hneď po návrate z Monzy už posielame kamióny na Hungaroring, kde sa na konci apríla začína ESET V4 Cup a náš národný šampionát ESET Medzinárodné Majstrovstvá SR."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri